Wok igjen sa du? Jada. Det er jo så enkelt og raskt å lage, samtidig som det smaker supergodt, er sunt og mettende. Jeg synes faktisk wok er like godt kaldt, så om det ikke frister med noe varmt i sommervarmen kan du fint nyte denne middagen avkjølt, i følge meg da..
Hvis du ikke har bulgur stående i skapet kan du fint bruke nudler eller ris også. Du behøver heller ikke blande det sammen med grønnsakene og kjøttet, men jeg liker det på den måten 🙂
Wok med bulgur og viltskav i ingefærsaus
(2-3 porsjoner)
INGREDIENSER:
400 g viltskav
150 g ukokt bulgur
2 store sopp
1 grønn paprika
1/2 rød paprika
1 gulrot
1/2 løk
1/2 squash
Salt og pepper, smak til
Ingefærsaus:
1/2 terning kjøttbuljong
2,5 dl kokende vann
4 ss soyasaus
2 ts balsamicoeddik
3 hvitløksfedd
2-3 ts sukrin
1/2 ts malt ingefær (evt. 1-2 ts fersk ingefær, revet)
SLIK GJØR DU:
◊ Kutt opp grønnsakene og kok bulgur etter anvisning på pakken.
◊ Kok opp vann og bland ut buljongterningen. Bland sammen buljong, soyasaus, balsamicoeddik, hvitløk, sukrin og ingefær i en bolle. Sett til side.
◊ Varm woken/stekepanna og ha i litt olje. Stek kjøttet til det er gjennomstekt og ta det ut. Stek deretter grønnsakene med litt salt og pepper.
◊ Ha i sausen og bland godt. La det stå å putre i ca. 10 minutter
◊ Vend inn viltskav og bulgur.
◊ Dryss gjerne over litt frisk kruspersille og en skvis med sitron før servering.
God apetitt!