Fylt paprika med bulgur og karbonadeideig

Fylt paprika med bulgur og karbonadedeig

Mmm – dette var godt skal jeg si deg! Fylt paprika er kjempelett å lage, men samtidig ser det ganske fancy ut. Sunt og godt er det også!

Jeg syns det er kjempegodt med stekt, myk paprika. Samboeren var ikke hundre prosent enig. For hans del ble det litt for mye paprika, men han digget fyllet, så da sier jeg meg fornøyd. Dessuten finnes det mange andre grønnsaker du kan benytte, slik som sopp, squash, løk, søtpotet, aubergine, tomat, etc., så det er bare å prøve seg fram 🙂

Server gjerne med en enkel salat og/eller rundstykker til.

Fylt paprika med bulgur og karbonadeideig

Fylt paprika med bulgur og karbonadeideig

Fylt paprika med bulgur og karbonadeideig

Fylt paprika med bulgur og karbonadeideig

Ground beef and bulgur stuffed peppers
(4-5 porsjoner)

INGREDIENSER:
2,5 dl ukokt bulgur
1 terning grønnsaksbuljong
5 dl vann
500 g karbonadedeig
1/2 glass rød pesto
3 ss tomatpuré
1 ss soyasaus (kan sløyfes)
2 dl vann
2 fedd hvitløk
1 stk. rødløk
Saften av 1/2 lime (kan sløyfes)
Krydder (salt, pepper, paprika, kajennepepper)
6-7 stk. store paprikaer
2 never spinat
1 potte frisk basilikum
Revet lettost

SLIK GJØR DU:
◊ Start med å tilberede bulguren. Kok opp vann og ha i en terning grønnsaksbuljong. Når grønnsaksbuljongen er oppløst har du i bulguren. Kok etter anvisning på pakken.

◊ Stek karbonadedeig med litt krydder. Når karbonadedeigen er ferdigstekt har du oppi tomatpuré, rød pesto, soyasaus og vann. La det putre på svak varme i ca. 10 minutter. Ha det over i en bolle og sett til side.

◊ Kutt av toppen på paprikaene og fjern frøene og stilken. Sett de i ildfast form. Dersom paprikaene har litt vondt for å stå oppreist kan du skjære av litt av bunnen, men vær forsiktig så du ikke tar for mye slik at fyllet lekker ut.

◊ Finhakk løk, hvitløk og det som er spiselig av toppen du skar av på paprikaen. Stek det i noen minutter i en varm stekepanne og skvis over saften av en 1/2 lime. Ha karbonadedeigen tilbake i stekepannen og bland godt. Rør inn spinat og frisk basilikum.

◊ Ha bulgur og karbonadedeigblandingen i en stor bolle og bland godt. Fyll paprikaene og stek på 190 grader i 30-40 minutter. Når det er ca. 15 minutter igjen av steketiden har du over revet ost.

Fylt paprika med bulgur og karbonadeideig

Håper det smaker!

One Comment

  1. Pingback: Ukemeny fra Mumfulness

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*