Sunn, sukkerfri epleterte

Sunn, sukkerfri epleterte

Jeg innrømmer at den kaka her ikke ser superspenstig ut, men den smaker faktisk himmelsk. Så selv om den ser litt kjip ut bør du absolutt prøve den før du gjør deg opp en mening. Den har en søt, karamell-aktig smak som er en fryd for ganen. Jeg overdriver faktisk ikke det minste.

Samboeren jubla (ok – der overdrev jeg litt) i går da jeg sa at han kunne ta med seg resten til lunsj i dag. Så i dag tidlig sendte jeg han i vei med epleterte og mager vaniljekesam i pc-veska. Sikkert noen som rynker på bryna av den lunsjen, men det får så være. Epleterta er jo sunn! Masse eple og havregryn – helt innafor!

Sunn, sukkerfri epleterte

Sunn, sukkerfri epleterte

Sunn, sukkerfri epleterte

Healthy, sugarfree apple tart
(Medium paiform, 24 cm)

INGREDIENSER:
Bunn:
160 g havremel
20 g kokosmel (kan erstattes med annen meltype)
40 g vaniljeprotein (kan sløyfes/erstattes med annen meltype)
1 ts bakepulver
1 ss steviapulver
1/4 ts salt
1 eple, finrevet
2 ts sitronsaft
3-4 dråper vaniljestevia (kan erstattes med vaniljeekstrakt)
1 lite egg

Fyll:
1 eple
3 ss sukrin
1 egg
0,5 dl ekstra lett melk
1 ss lønnesirup
Kanel

SLIK GJØR DU:
◊ Ha alle de tørre ingrediensene i en stor bolle. I en mindre bolle blander du finrevet eple, egg, sitronsaft og vaniljestevia. Ha det våte oppi bollen med det tørre. Bland godt. Synes du deigen er for bløt har du bare oppi litt ekstra med mel. Min paideig var noe seig, men hvis du fukter hendene med litt vann er det ikke noe problem å presse den ut i paiformen. Husk å smøre paiformen før du gjør dette.

◊ Stek tertebunnen i forvarmet ovn på 180 grader i ca. 10 minutter.

◊ Skrell eplet og del det i to. Fjern kjernehuset. Del deretter de to halve eplebitene i to, slik at du har fire biter. Skjær bitene i tynne skiver. Legg dem lett overlappet i et spiralmønsterpåi tertebunnen. Dryss over 1 ss sukrin og litt kanel.

◊ Pisk sammen egg, sukrin, melk, lønnesirup og litt kanel. Hell blandingen over eplene og stek i ca. 20-30 minutter. Den er ferdig når eggemassen har stivnet og fått en gylden farge.

◊ Server epleterten lun med vaniljekesam eller vaniljeis.

Sunn, sukkerfri epleterte

Tertebunnen ble litt godt stekt i kantene, men det gjorde ingenting. Den smakte ikke svidd i det hele tatt. Jeg glemte bort tiden litt da den sto i ovnen, men så lenge du følger det jeg har skrevet ovenfor slipper du nok unna med litt brunfarge.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*