Saftig bollekake uten sukker og gluten

Hei og hopp! Og god lørdag 🙂

Har du kanskje lyst til å bake noe godt i dag? Denne oppskriften her krever veldig lite av deg. Superenkel å lage og tilfredsstiller suget etter hvetebakst. Den smaker nesten som bolle, men forskjellen er bare at denne varianten ikke sender blodsukkeret til værs. Den metter magen og gjør deg forhåpentligvis glad og fornøyd!

Bare se da! Den ser temmelig god ut, ikke sant? 🙂

Bollekake hjerte 1

Bollekake hjerte 4

Bollekake uten sukker og gluten
(en medium-stor paiform)

INGREDIENSER:
200 g havremel
100 g kikertmel
40 g sukrin+
20 g sukrin gold
1 ss fiberhusk
1 ts tørrgjær
2 ts kardemomme
1/2 ts salt
25 g meierismør
4 dl vann (evt. melk)

SLIK GJØR DU:
Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland det godt sammen. Smelt smør på svak varme i en liten kjele. Tilsett vann og la blandingen bli varm (40-45 grader). Tilsett væsken i bollen med det tørre og rør godt. Pass på at det ikke blir noen klumper. Det vil virke som om det er for mye væske, men fiberhusken vil trekke det til seg under hevingen. Dekk til bakebollen og sett til heving et lunt sted i ca. 60 minutter.

Smør formen med meierismør og velt deigen oppi. Form den slik at den fyller hele formen. Pensle toppen med sammenpisket egg.

Stek bollekaken først i 5 minutter på 250 grader. Senk temperaturen og stek videre i 35 minutter. Dekk til toppen med aluminiumsfolie de siste 10-15 minuttene. Avkjøl kaken før du eventuelt har på melisglasur og pynt.

Håper den faller i smak!

Bollekake hjerte 3

Bollekake hjerte 2

– Karoline –

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*