Chocolate chip peanut butter banana bread

Sunt bananbrød med peanøttsmør
og sjokolade

Ops! Nok et bananbrød fra denne kanten. Det er i grunn ganske likt det forrige bananbrødet jeg la ut, men denne gangen inkluderte jeg litt peanøttsmør – det er jo så farlig godt! Dog er det ikke kalorifattig, men du orker neppe å spise hele brødet selv, så det er ingenting å tenke på.

Spis bananbrød til frokost, lunsj, kvelds, mellommåltid eller dessert. Ja, altså – ikke nødvendigvis fem ganger om dagen, men poenget er at det like gjerne kan nytes til frokost som til dessert. Alle er kanskje ikke like enig i det, men det er i alle fall mye bedre enn en brødskive med nugatti.

Vi snakker proteiner og fiber i lange baner – go nuts 😀

Chocolate chip peanut butter banana bread

Chocolate chip peanut butter banana bread

Chocolate chip peanut butter banana bread

Chocolate chip peanut butter banana bread
(en stor brødform eller to små)

INGREDIENSER:
170 g havremel
30 g peanøttmel (kan erstattes med havremel)
70 g proteinpulver med vaniljesmak (kan erstattes med mel)
40 g sukrin
10 g steviapulver
2 ts bakepulver
1/2 salt
3 bananer
1 boks mager kesam
4 små egg
2 eggehviter
20 steviadråper med vaniljesmak
80 g mørk sjokolade, 85 % kakao
80-100 g peanøttsmør

SLIK GJØR DU:
◊ Ha alt det tørre i en bolle.

◊ Mos bananene med en gaffel. Skill eggene. Ha eggeplommer, mager kesam og steviadråper oppi bollen med most banan. Bland det godt sammen.

◊ Ha den våte blandingen oppi bollen med det tørre. Bland det godt sammen med en håndmikser. Grovhakk sjokoladen og rør inn i røra. Deretter stivpisker du eggehvitene og folder dem forsiktig inn i røra.

◊ Dekk en brødform med bakepapir. Ha i 1/3 av røra i formen og fordel noen klumper med peanøttsmør utover. Ha oppi et nytt lag med røre og peanøttsmør. Avslutt med siste rest av røra og topp med sjokoladebiter.

◊ Stek på 175 grader på nest nederste rille i ca. 60 minutter.
Følg med underveis – steketiden varierer jo alltid litt fra ovn til ovn. Jeg dekket toppen med aluminiumsfolie de siste 30 minuttene, slik at det ikke blir for mørkt. Bruk en tannpirker eller noe lignende for å sjekke at brødet er gjennomstekt. La brødet avkjøle seg ca. 10 minutter i brødformen før du tar det ut og setter det til avkjøling på en rist.

Chocolate chip peanut butter banana bread

Håper det ser velsmakende ut ♥

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*