Mini chocolate avocado protein pie

Mini chocolate avocado protein pies

Disse småtassene måtte nesten døpes med et engelsk navn. Det hørtes langt i fra like bra ut på norsk – mini sjokolade-, avokado- og proteinpaier, anyone? Nei, og nei..

Jeg er visst på dessertkjøret for tiden, men jeg spiser annen mat også altså. Det er ikke bare dessert og søtsaker det går i selv om det kanskje ser sånn ut med tanke på hva jeg poster her om dagen. I går lagde jeg for eksempel en hvit lompelasange med kylling, bacon og spinat – nam! Oppskriften kommer.

Disse minipaiene er fylt med en deilig, silkemyk sjokoladeblanding. At fyllet hovedsakelig består av avokado er kanskje litt spesielt, men det smaker nydelig og gir en fabelaktig puddingkonsistens. Proteinpulveret er med på å gjøre det hele litt søtere, og ikke minst for å øke proteininnholdet – viktig, viktig 😉 Kliner du i tillegg oppi en dæsj bakekakao, pluss litt andre småting, har du en suveren og sunn sjokoladekrem. Funker også godt som glasur på kake, bare sånn for å ha nevnt det..

Mini chocolate avocado protein pie

Mini chocolate avocado protein pie

Mini chocolate avocado protein pie

Mini chocolate avocado protein pies
(ca. 10 stk)

INGREDIENSER:
Paibunn:
140 g havregryn, store
40 g mandler, finmalt
40 g proteinpulver med vaniljesmak (evt. sjokoladesmak)
20 g kokosmel (kan erstattes med havregryn eller mandler)
15 g bakekakao
1 ss steviapulver
2-3 ss sukrin/erythritol, smak deg fram
1/2 ts salt
1/2 ts kanel
1/4 ts kardemommme
100 g mager kesam
1/2 banan, moden
1 ts vaniljeessens
1 ts tahin (kan sløyfes/erstattes med peanøttsmør el. tilsvarende)
4-5 ss melk

Fyll:
2 avokado
1/2 banan, moden
80 g proteinpulver m/vaniljesmak (evt. sjokoladesmak)
2 ts sitronsaft
1/2 ts salt
10 dråper stevia med vaniljesmak
2 ss sukrin/erythritol
1/4 ts steviapulver

Topping:
30 g peanøttmel
10 dråper stevia med vaniljesmak
En klype salt
4-5 ss vann
I stedet for å lage denne blandingen kan du bruke peanøttsmør også

SLIK GJØR DU:
Paibunn
◊ Ha havregrynene i en stavmikser og kjør i noen sekunder for å få de grovt hakket. Ha de over i en bolle. Ha deretter mandlene i stavmikseren og kjør til de er finhakket. Ha finhakkede mandler, proteinpulver, kokosmel, bakekakao, kanel, kardemomme, steviapulver og salt i bollen med havregryn.

◊ I en mindre bolle blander du sammen kesam, most banan, tahin, vaniljeessens og melk.

◊ Ha den våte blandingen oppi bollen med det tørre. Bland godt sammen.

◊ Trykk blandingen ut i 10 muffinsformer. Jeg tok 1 toppet spiseskje av blandingen i hver form. Det blir litt kliss på fingrene, men hvis du fukter fingrene med litt vann er det lettere å trykke blandingen ut i muffinsformen.

◊ Stek på 160 grader i 15-20 minutter, eller til de har fått en gyllen farge.

◊ La paibunnene avkjøle seg på en rist mens du lager fyllet.

Fyll
◊ Ha avokado og banan i en stavmikser. Kjør til du får en jevn masse. Deretter har du oppi sitronsaft, salt, sukrin og steviapulver og -dråper. Kjør i noen sekunder til. Rør til slutt inn proteinpulveret.

◊ Fyll hver paibunn med blandingen.

Topping
Bland sammen peanøttmel, vann, steviadråper og salt. Blandingen skal være ganske tørr slik at du kan rulle den til en pølse. Del den i ti like deler og rull til små baller. Plasser på toppen av hver pai og trykk de litt ned i sjokoladen.

◊ Sett paiene kaldt i kjøleskapet i minimum en time. Da får du en fast og fin sjokolademasse. 

God fornøyelse!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*