healthy braids

Some healthy braids for the weekend

Hei, hei! Har jeg nevnt at jeg liker gjærbakst? I guess so..

Jeg vil bare vise dere hva jeg bakte i går. Aner ikke hva jeg skal kalle disse, men det er vel bare en litt mer fancy bolle – jeg kaller det bare en flettebolle, jeg.

Det er så og si den samme gjærdeigen som jeg har lagt ut tidligere. Brukte bare litt mer havremel denne gangen. Flettebollene minner kanskje litt om rundstykker med sitt grove utseende, men når du tar deg en jafs skjønner du fort at dette er søte godsaker.

Flettebollene er raske å lage, samtidig som de ser litt finere ut enn de standard runde bollene. Jeg syns det er artig å prøve ut nye fasonger på baksten. Innbiller meg selv at det smaker bedre også når de ser fine ut. Er det bare meg?

healthy braids

healthy braids

healthy braids
Jaja, over til oppskriften da, se.

Fletteboller
(ca. 30 boller)

Ingredienser:
7 dl havregryn, malt til mel med stavmikser
3 dl fibra fullkornshvetemel
3 dl siktet speltmel
1,5 dl sukrin
1 pose gjær
2 ts kardemomme
100 g ekte smør
4,5 dl ekstra lett melk
1 egg

Pynt:
Melis

Slik gjør du:
Bland alt det tørre. Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til kroppstemperatur. Visp et egg. Hell smør- og melkeblanding og det vispede egget i bakebollen med det tørre. Elt deigen godt. Dekk bakebollen med plast og la det heve i 30-45 minutter.

Ta en god klump deig og rull ut til en lang, tommeltykk pølse, ca. 30 cm. Lag en enkel knute. Dra høyre lisse gjennom hullet. Skjul enden. Dra den venstre lissen gjennom hullet nedenfra. Ta siste bit av venstre lisse å dra gjennom hullet nedenfra. Tuppen av lissen skal ligge i midten på bakverket. Hvis du ikke helt ser for deg hvordan du skal gjøre, se her. Det er her jeg har hentet beskrivelsen på utformingen av flettene.

Sett flettebollene på et stekebrett med bakepapir og ha plastfolie over. Etterhev i ca. 20-30 minutter. Pensle forsiktig med sammenpisket egg.

Stek de midt i ovnen på 225 grader i ca. 12 min. Avkjøles på rist.

healthy braids


Nå snart skal vi ta med AE på Leo’s Lekeland. Jeg gru-gleder meg. Ser for meg at det er en ganske populær attraksjon for barnefamilier på en litt grå lørdag.. men det kommer nok til å bli stor stas for minstemann. Ha en fin lørdag!

2 Comments

  1. Hilde Kristin Fredriksen

    Disse ser jammen fristende ut – tror jeg skal prøve meg på dem. Får bare håpe jeg får til å lage fletta…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*