Yoghurt med ristet havregryn, frukt og bær

Yoghurt med ristet havregryn, frukt og bær

Hva med å servere dette til frokost, lunsj eller dessert på 17. mai? Dette er raskt å tilberede, sunt og ikke minst godt! Jeg har brukt en blanding av vaniljeyoghurt, vaniljekesam og mager kesam. Men her er det i grunn bare å mikse og trikse som du føler for.

Havregrynene rister du enkelt ved å blande havregryn og litt kanel i en bolle. Ha 2 ss sukrin i en varm stekepanne og la det smelte. Ha havregrynene i stekepannen og rør godt. Tilsett 1 ts peanøttsmør og rør til alt er godt blandet. La blandingen steke i noen minutter under omrøring. Ta av platen og avkjøl i stekepannen. Da blir havregrynene knasende gode. Oppbevar i en lufttett beholder. Dette kan du gjøre flere dager i forveien – de holder seg godt.

Hva du velger å ha som topping er valgfritt, men jeg fant fram noe som passet til fargene på flagget, altså rødt, hvitt og blått 🙂

Dette her kan en jo lage en slags buffetlignende greie ut av. Ha alt i separate skåler og alle kan mikse og trikse akkurat som en selv vil – rene yogurt heaven. Det er alltid stas, spesielt for de minste!

Yoghurt med ristet havregryn, frukt og bær

Yoghurt med ristet havregryn, frukt og bær

Yoghurt med ristet havregryn, frukt og bær

Yoghurt med ristet havregryn, frukt og bær

One Comment

  1. Bra tips til 1. mai frokosten. Passer sikkert til rosevin også 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*