Sunne, sukkerfrie risboller

Inneholder adlinks

Hei på deg!

Det du får servert her skal vel egentlig hete maisboller, hvis vi skal være pirkete. Risboller, maisboller, sjokoladeboller – kall det hva du vil, godt er det uansett 😉 Og for mange hører disse julen til (risbollene i hvertfall). Jeg er fan av å kose meg litt nå og da, så da er det greit med en sunnene variant som inneholder gode næringsstoffer kroppen faktisk kan ha litt nytte av, og disse ble supergode! Søte og crunchy. N A M <3

risboller

risboller-2

Sunne risboller
(ca. 15 stk)

INGREDIENSER:
100 g kakaomasse
50 g kakaosmør
1 ss lecithin (kan sløyfes)
1 ts ekte vaniljepulver
En klype himalayasalt
5-6 ss fibersirup gold
5-6 dråper Steviosa med vanilje
14-15 maiskaker med hampfrø og pepper (evt. andre maiskaker/riskaker)

SLIK GJØR DU:
Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad.

Visp inn lecithin, vaniljepulver, salt, fibersirup gold og Steviosa-dråper når kakaomassen og kakaosmøret har blitt flytende. Smak til om du synes sjokoladen er søt nok.

Vend inn knuste maiskaker i bollen med sjokolade og bland det sammen. Fordel blandingen i muffinsformer. Jeg hadde over litt kokosmasse på noen, men det er valgfritt. Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet til servering.

risboller-1

– Karoline –

2 Comments

  1. HEi! kan jeg bytte ut kakaomassen med vanlig bakekakao og kakaosmør med smør?

    • Hei 🙂 Det har jeg ikke prøvd, så det vet jeg ikke. Men jeg har prøvd med sukkerfri mørk sjokolade kjøpt i butikk. Da brukte jeg sånn ca. dette:
      150 g mørk sukkerfri sjokolade
      1,5 dl vikingmelk
      1/2 ts ekte vaniljepulver
      Puffet havre, ca. 150 g

      Håper dette var til hjelp 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*