Hei, og goood dag!
Har du lyst på noe digg å fylle matpakka med? Da anbefaler jeg deg å finne veien til kjøkkenet og slenge i sammen ingrediensene til denne helt nydelige sconesen. Vi snakker grove, mettende scones med en crunchy utside og en saftig, myk innside. Jeg har i alle fall lagt min elsk på den – håper den faller i smak hos deg også!
I tillegg til matpakka passer den utmerket som tilbehør til salat, gryte eller suppe 🙂
Saftig, grov havrescones med squash
(8 biter)
INGREDIENSER:
150 g havremel/malte havregryn
100 g lettkokte havregryn
100 g kikertemel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
ca. 270 g squash, raspet
300 g mager kesam
2 ss sitronsaft
ca. 0,5 dl vann
SLIK GJØR DU:
Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle. Ha oppi raspet squash og rør det godt inn.
I en annen bolle blander du sammen de våte ingrediensene. Ha det våte oppi bollen med det tørre, og bland det sammen.
Ha litt mel (jeg brukte litt potetmel) på hendene og form deigen til en ball. Legg den på et stekebrett kledd med bakepapir. Trykk deigen litt ned og skjær snitt i den slik at du får 8 biter.
Stek på 210 grader (over- og undervarme) i ca. 35 min, eller til den har fått en fin gyllen farge.
Oppbevar sconesen i et kjøkkenhåndkle på benken/brødskuffen 🙂
– Karoline –
♥