Pestobread

Pestobrød med hvitløk og soltørkede tomater

Dette brødet er noe av det bedre jeg har smakt på lenge. Saftig, smakfullt og mettende. Og for ikke å snakke om hvor lekkert jeg syns det ser ut. Dekorativt og fint å ha på matbordet! Ypperlig til festlige anledninger.

Pestobrødet passer utmerket ved siden av grillmat, for det har vi rukket å teste i dag. Men jeg ser også for meg at det ville passe godt ved siden av ulike salater eller til tapasbordet.

Jeg valgte å ha litt hvetemel i deigen denne gangen for at brødet ikke skulle bli for tungt og vanskelig å forme. Men jeg tenker at jeg skal prøve å bytte det ut med en av de andre melsortene neste gang, slik at det skal inneholde 100% fullkorn.

Pestobread

– Før steking –

Pestobread

Pestobread

Pestobread

Pestobread

Pestobrød med hvitløk og soltørkede tomater
(et brød)

INGREDIENSER:
Deig:
200 g havremel, havregryn malt til mel
200 g fibra fullkornshvetemel
200 g hvetemel
150 g finmalt sammalt rug
1 pk tørrgjær
1 ts salt
2 ts honning
50 g smør
4,5 dl melk
1 egg

Fyll:
Grønn pesto
4 hvitløksfedd
Soltørket tomat
Jarlsbergost

SLIK GJØR DU:
◊ Bland alt det tørre i en bolle. Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til mellom 40-45 grader og rør honning inn i blandingen. Visp et egg. Hell smør- og melkeblanding og det vispede egget i bakebollen med det tørre. Elt deigen godt. Dekk bakebollen med plast og la det heve i 45-60 minutter.

◊ Når deigen er ferdighevet kjevler du den ut til et rektangel. Smør utover et lag med pesto, deretter strør du over finhakket hvitløk, soltørket tomat og revet Jarlsbergost.

◊ Rull sammen fra langsiden. Del pølsen i to på langs, men la den henge sammen øverst, slik at den er festet i en ende. Begynn med å legge høyre del over venstre, deretter legger du igjen høyre over venstre. Fortsett å tvinne slik til du er i mål.

◊ Ha fletta over i en brødform kledd med bakepapir. Dekk med plastfolie og sett den til etterheving på et lunt sted i 30-45 minutter.

◊ Pensle forsiktig med sammenpisket egg og strø over enda litt mer Jarlsbergost. Stek fletta på nest nederste rille i ovnen på 180 grader i ca. 45 minutter, eller mer om du ønsker brødet godt stekt. Avkjøles på rist.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*