Pestobrød med hvitløk og soltørkede tomater

Pestobrød med hvitløk og soltørkede tomater

Dette brødet er noe av det bedre jeg har smakt på lenge. Saftig, smakfullt og mettende. Og for ikke å snakke om hvor lekkert jeg syns det ser ut. Dekorativt og fint å ha på matbordet! Ypperlig til festlige anledninger.

Pestobrødet passer utmerket ved siden av grillmat, for det har vi rukket å teste i dag. Men jeg ser også for meg at det ville passe godt ved siden av ulike salater eller til tapasbordet.

Jeg valgte å ha litt hvetemel i deigen denne gangen for at brødet ikke skulle bli for tungt og vanskelig å forme. Men jeg tenker at jeg skal prøve å bytte det ut med en av de andre melsortene neste gang, slik at det skal inneholde 100% fullkorn.

Pestobread

– Før steking –

Pestobread

Pestobread

Pestobread

Pestobread

Pestobrød med hvitløk og soltørkede tomater
(et brød)

INGREDIENSER:
Deig:
200 g havremel, havregryn malt til mel
200 g fibra fullkornshvetemel
200 g hvetemel
150 g finmalt sammalt rug
1 pk tørrgjær
1 ts salt
2 ts honning
50 g smør
4,5 dl melk
1 egg

Fyll:
Grønn pesto
4 hvitløksfedd
Soltørket tomat
Jarlsbergost

SLIK GJØR DU:
◊ Bland alt det tørre i en bolle. Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til mellom 40-45 grader og rør honning inn i blandingen. Visp et egg. Hell smør- og melkeblanding og det vispede egget i bakebollen med det tørre. Elt deigen godt. Dekk bakebollen med plast og la det heve i 45-60 minutter.

◊ Når deigen er ferdighevet kjevler du den ut til et rektangel. Smør utover et lag med pesto, deretter strør du over finhakket hvitløk, soltørket tomat og revet Jarlsbergost.

◊ Rull sammen fra langsiden. Del pølsen i to på langs, men la den henge sammen øverst, slik at den er festet i en ende. Begynn med å legge høyre del over venstre, deretter legger du igjen høyre over venstre. Fortsett å tvinne slik til du er i mål.

◊ Ha fletta over i en brødform kledd med bakepapir. Dekk med plastfolie og sett den til etterheving på et lunt sted i 30-45 minutter.

◊ Pensle forsiktig med sammenpisket egg og strø over enda litt mer Jarlsbergost. Stek fletta på nest nederste rille i ovnen på 180 grader i ca. 45 minutter, eller mer om du ønsker brødet godt stekt. Avkjøles på rist.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*