Muffins med peanøtt- og sjokoladesmak – trenger jeg å si noe mer? Du hører at det er godt, sant? 😛
Disse er saftige og fulle av fiber og proteiner, akkurat sånn som jeg liker det. Er du en ikke-proteinpulver bruker er det bare å erstatte det med mel av et eller annet slag, slik som jeg pleier å nevne i oppskriften. Dropper du proteinpulveret vil det mest sannsynlig være behov for litt mer søtning. Selv om jeg stort sett bruker sukrin og steviapulver står du fritt til å velge andre alternativer, slik som honning, sirup, sukrin gold, sukrin+, etc. Bruk den søtningen du foretrekker og smak deg fram!
Healthy peanut chocolate chip muffins
(ca. 15 stk)
INGREDIENSER:
100 g havremel
60 g peanøttmel
60 g proteinpulver med vaniljesmak
50 g sukrin
2 ss steviapulver
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 banan, moden (ca. 100 g)
120 g eple & pære syltetøy (Lerums, uten sukker)
3 egg
6 eggehviter
60 g peanøttsmør (Green choice)
15-20 steviadråper med vaniljesmak
1 ts vaniljeessens
Topping:
30 g sukkerfri sjokolade, grovhakket
SLIK GJØR DU:
◊ Bland alt det tørre i en medium stor bolle.
◊ I en større bolle blander du sammen alt det våte. Ha det tørre oppi bollen med det våte og bland det godt sammen. Sørg for at du får en klumpfri røre.
◊ Fordel røren i muffinsformer og strø over litt hakket sjokolade. (Du må gjerne ha litt hakket sjokolade i røra også). Stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter. Sjekk gjerne om de er gjennomstekt ved å stikke en tannpirker i midten. Er den uten røre er de klare.
◊ Avkjøles på rist.
Muffinsene holder seg saftig overraskende lenge. Siden vi ikke var like glupske som vi pleier denne gangen fikk jeg testet muffinsene to dager etter at jeg hadde laget de, og de var utrolig nok (nesten) like gode 🙂
Jeg håper det frister ♥
Peanøtter muffins toppet sjokolade oppskrift er veldig bra og lett å lage mat. Takk for at du deler en så fin oppskrift.