Spaghetti med kremet blomkål- og ostesaus

Heisann! Middagsmat er ikke det jeg har delt mest av i det siste, så nå syntes jeg det var på høy tid!
Du rynker kanskje litt på nesa når du leser tittelen på denne retten, men det burde du på ingen måte gjøre. Det er virkelig ikke så sært som det kanskje høres ut som. Det er faktisk skikkelig snadder! Sausen er en krysning av carbonara og blomkålsuppe. Og du liker vel pasta carbonara? Og ihvertfall blomkålsuppe? Hvis du gjør det, er det i alle fall ingen grunn til ikke å teste denne godsaken av en rett 🙂 Kommer garantert til å falle i smak hos de minste også.

Retten er enkel å lage og passer fint inn i en hektisk hverdag. Er du effektiv er maten på bordet i løpet av omtrent 15 minutter, og det er ikke galt! I tillegg er det en veldig enkel måte å få i seg en grei mengde grønnsaker. Så her har du en sunn og god middag lagd i en fei.

Prøv den, folkens!

Spaghetti 910

Spaghetti 4

Spaghetti 3

Spaghetti med kremet blomkål- og ostesaus med skinke & erter
(ca. 3 porsjoner)

INGREDIENSER:
1 løk, hakket
3-4 fedd hvitløk, finhakket
1 stort blomkålhode
5 dl grønnsaksbuljong, evt. kraft om du har
1 ss hvitvinseddik
1/2 ss dijonsennep
Salt, pepper og timian, smak til
1 tube skinkeost (mager eller vanlig)
200 g smårettskinke (fungerer også utmerket med bacon!)
120 g frosne erter

Tilbehør:
Spaghetti (vi brukte økologisk bønnespaghetti)

SLIK GJØR DU:
Stek løk og hvitløk i en medium stor kjele i litt smør, ca. 2-3 minutter. Ha i grønnsaksbuljong og blomkålbuketter. La det koke opp og reduser varmen. La det koke i ca. 5 minutter, eller til blomkålen er blitt myk.

Kok spaghetti etter anvisning på pakken.

Ha blomkålblandingen over i en blender. Tilsett hvitvinseddik, dijonsennep og krydder. Miks til du får en silkeglatt konsistens. Ha blandingen tilbake i kjelen og sett platen på medium-høy varme. Tilsett tuben med skinkeost og bland det godt inn i sausen. Ha deretter oppi smårettskinke og erter. La det koke i et par minutter eller til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.

Bland sammen saus og spaghetti i en kjele, eller server det hver for seg. Det velger du!

Håper det smaker 🙂

Spaghetti 6

Spaghetti 7

– Karoline –

One Comment

  1. Denne skal jeg prøve en dag:)) så veldig god ut! Min samboer er veldig glad i spagetti. Med soyabønne spagetti blir sikkert denne veldig god😊

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*