Healthy & super moist apple cake

Saftig og sunn eplekake

Hei på deg!

Jeg er tydeligvis i bakehjørnet for tiden, for i går lagde jeg eplekake. Det ble en utrolig saftig og god eplekake med masse sunne ingredienser. Det er jo helt tipp topp, spør du meg! Jeg blir så fornøyd når resultatet faktisk blir spiselig og minner veldig om den usunne varianten. Min kjære samboer fikk smake når han kom hjem i går kveld, og han kunne ikke forstå at kaka var sunn. Han mente det smakte som vanlig eplekake og derfor måtte den være usunn. Det er i grunn fint det at den minner såpass mye om ekte vare, for da kan man jo fint spise denne sunne varianten fremfor en med masse sukker. Men da jeg fortalte han hva den inneholdt, skjønte han at jeg snakket sant. Det er faktisk en sunn eplekake.

Er du av dem som tenker at eplekake er kjedelig? Du er i så fall ikke alene. Det tenker jeg også. Selve utseende på en eplekake er ikke noe å hoppe i taket over, men ahh, den smaker så mye bedre enn den ser ut. Jeg lover!

Jeg funderte i går over hvordan jeg kunne ha gjort den mer innbydende med glasur eller lignende, men fant ingen løsning der og da. Kanskje jeg får en aha-opplevelse senere..

Også dere, jeg har selvfølgelig lurt bananer inn her også. Det er en så kjekk måte å få røra søt på uten å bruke masse sukker/sukrin. Jeg kommer nok ikke til å gi meg med disse bananene med det første. De vil nok dukke opp både her og der. Mine elskede bananer ♥

Healthy & super moist apple cake

Healthy & super moist apple cake

Healthy & super moist apple cake

Healthy & super moist apple cake

Her er oppskriften for dere som vil prøve. Det er latterlig enkelt dere, så kom igjen! Største jobben har du med eplene som må skrelles og raspes. Som du skjønner – det er gjort i en fei!

Du trenger:
3 godt modne bananer
2 epler
2 egg
150 gram mager kesam
80 gram ukokt couscous
60 gram havremel
60 gram vaniljeprotein (kan erstattes med mel)
1,5 ss bakepulver
2 ts kanel
2 ss lønnesirup

Til toppen:
2 ts kanel
2 ts sukrin
1/2 eple

Slik gjør du:
1. Mos bananene med en gaffel, skrell og rasp eplene, og bland inn de våte ingrediensene. 2. Tilsett de tørre ingrediensene og rør godt. 3. Hell røren i en smurt valgfri form. 4. Strø over 1/2 raspet eple, kanel og sukrin. 5. Stek på 180 grader i ca. 50 minutter. 6. Avkjøles på rist før du skjærer deg et stort stykke og bare ‘mmmm-er’ i vei. Ta en ‘dært’ vaniljekesam ved siden av og du er halvveis til himmelen.

Jeg må virke som et veldig stort kakemonster, men det er jeg egentlig ikke. Jeg syns faktisk det er artigere å lage enn og spise. Helt sant..

Håper kaka faller i smak 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*