Burrito bowl med Pico de gallo og guacamole

Burrito bowl med Pico de gallo og guacamole

Hei og hopp!

Er fredagstaco fremdeles en greie? Kan se sånn ut basert på de jeg følger i sosiale kanaler hvertfall.. Og da lurer jeg på, er du litt (ev. veldig) lei den vanlige tacoen? Det er i allefall jeg, så jeg prøver å finne på nye varianter nå og da. Ikke alle blir en innertier, men denne falt i god smak hos oss.

Burrito bowl er en enkel hverdagsfavoritt som passer for hele familien! Masse god smak og masse god næring for store og små. Har du en vri som er en slager hos deg? Del gjerne!

Dette er dessuten en av mange retter jeg har snekret sammen for et av kursene til Mari Kroghus. Mari er dama som kan få deg på rett spor hvis du ønsker optimal helse og en kropp som virkelig fungerer <3 Er du nysgjerrig på hva hun kan tilby sjekk ut @marikrogshushelse på Facebook 🙂

Burrito bowl med Pico de gallo og guacamole
(4 porsjoner)

INGREDIENSER:
1 grillet kylling, revet i strimler 
¼ stort salathode
½ boks svarte bønner
80-100 g revet ost

Pico de gallo:
1 stor tomat, i terninger
½ rødløk, i terninger
1 neve frisk koriander
½ lime, saften

Guacamole:
1-2 avokado
1 hvitløksfedd, finhakket
2 ss rømme
1 lime, saften
En klype kajennepepper

Blomkålris med koriander og lime:
1 blomkål
1-2 hvitløksfedd, finhakket
1-2 håndfulle frisk koriander, finhakket
1 lime, saften

FREMGANGSMÅTE:
Hakk opp salaten og skyll bønnene. Rens kyllingen for bein og del i strimler. Kjøper du nygrillet kylling så trenger du ikke gjøre så mye mer med den, men kjøper du en kald ville jeg stekt kyllingstrimlene i smør og krydret med salt og pepper, og ev. annet krydder. Ta det du liker!  

Pico de Gallo: Hakk opp tomat, rødløk og koriander. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle og smak til med salt og pepper.

Guacamole: Mos avokadokjøttet og bland sammen med hvitløk, rømme, lime, kajennepepper, salt og pepper. Du kan også ha i en halv finhakket chili, hvis du liker det litt hot.

Blomkålris med koriander og lime: Ha blomkålen i en stavmikser og kjør til den er finkornet, ev. riv på et råkostjern. Varm opp en stekepanne med litt olivenolje og tilsett blomkålrisen og hvitløk. Stek i 2-3 minutter, eller til blomkålen har begynt å mykne. Skvis over limesaft og rør inn koriander. Smak til med salt og pepper.

Fordel salat, bønner, kylling, ost, pico de gallo, guacamole og blomkålris i fire serveringsboller. 

Tips! Er du ikke fan av blomkålris kan du selvfølgelig bruke vanlig ris, men blomkålvarianten er god, så det anbefales 😉 Og er du helt vill kan du putte fyllet i wraps, ev. pitabrød. Wraps er høyt verdsatt av mine småtroll og jeg blir nærmest slaktet om det ikke er en del av “buffeten”.

Håper det smaker <3

Tilberedningstid: 20-25 min.

– Karoline –

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*