pizza buns

Pizzabollekake

Hei! Hva med å runde av helgen med pizza i bolleform? Det synes vi er en artig vri på den tradisjonelle pizzaen 🙂 Det er ikke så mye som skal til alltid for å gjøre middagen litt mer spennende. Mulig vi er litt barnslig, men en sier jo at forandring fryder, så la oss fryde oss over denne pizzabollekaka 😀

Jeg gjorde ikke deigen hundre prosent grov denne gangen, men det er fullt lov å gjøre det.. Også er det bare å mikse og trikse med fyll og krydder, eller følge oppskriften nedenfor, om du vil det 🙂

pizza buns

Pizzabollekake

INGREDIENSER:
Deig:
300 g hvetemel
200 g fibra fullkornshvetemel
100 g havremel
1 pk. tørrgjær
1/2 ts salt
2 ss extra virgin olivenolje
1 ss honning
ca. 4 dl vann

Fyll:
500 g karbonadedeig
Krydder (tandoori masala, garam masala, salt, pepper, paprika, hvitløkspulver, timian, muskatnøtt, kajennepepper)
1 løk
1/2 grønn & rød paprika
1 rød chili
1 boks mais

Topping:
Ost, revet
Tørkede urter (timian, merian & persille)

SLIK GJØR DU:
◊ Begynn med deigen. Bland alt det tørre i en bolle. Ha i vann, olje og honning. Elt deigen godt og sett til heving et lunt sted i ca. 30-45 minutter.

◊ I mellomtiden tilbereder du fyllet. Kutt opp grønnsakene.

◊ Stek løk, paprika og chili i et par minutter før du har oppi kjøttdeigen. Stek til alt er gjennomstekt. Ha over krydder – det er helt opp til deg hva du bruker, men ovenfor ser du hva jeg brukte. Sett karbonadedeigen til side.

◊ Elt deigen godt når den er ferdighevet. Form til en pølse og del i like store deler. Kjevle hver del til en liten sirkel og ha litt fyll i midten. “Snurp” igjen sidene og lag en bolle. Sett de med skjøten ned.
Hva slags form du bruker er helt opp til deg, men la det være litt luft i mellom bollene, da de hever en del. Det fyllet du eventuelt har til overs kan du legge imellom bollene.

◊ Strø over ost og tørkede urter.

◊ Stek på 220 grader 15-20 minutter på nest nederste rille.

pizza buns

pizza buns

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*