Pizza med pesto, skinke & tomat (glutenfri)

Hei 🙂

Pizza er sjelden feil, eller hva? Vi spiser det i hvert fall en gang i uka, og noen ganger to. Så gale er vi for tenk! Men det gjør jo ingenting, for pizza er ikke usunt – i alle fall ikke denne. Hvis du i tillegg til å lage en grov bunn, slenger på en del grønnsaker og serverer en salat ved siden av er pizza ren helsekost 😉

Pizzabunnen er ordentlig sprø og digg, og fyllet er bare helt prima – elsker hvordan pestoen hever smaken på denne pizzaen! Gi den et forsøk, du vil ikke angre 🙂

pizza 3

pizza 2

pizza 4

Pizza med pesto, skinke & tomat (glutenfri)
(2-3 porsjoner)

INGREDIENSER:
Bunn:
200 g havregryn malt til mel
1 liten ss fiberhusk
1 liten ts tørrgjær
En klype salt
ca. 3.5 dl varmt vann (40-45 grader)
1 ss extra virgin olivenolje

Fyll:
Philadelphiaost, naturell
Grønn pesto
ca. 200 g skinke
Paprika
Mais
Tomat
Revet ost

Topping:
Ruccola

SLIK GJØR DU:
Ha de tørre ingrediensene i en bolle og bland det godt sammen. Tilsett vann og olje, og rør godt. Pass på at det ikke blir noen klumper. Deigen vil virke noe seig, men det er sånn den skal være. Dekk til bakebollen og sett til heving et lunt sted i ca. 30 minutter.

Når deigen er ferdighevet heller du den ut på et stekebrett kledd med bakepapir. Strø over litt potetmel (for at deigen ikke skal klistrer seg til fingrene) og trykk den ut til en sirkel.

Forstek pizzabunnen i ca. 15 minutter på 225 grader, under- og overvarme.

Ta pizzabunnen ut av stekeovnen og skru temperaturen opp til 240 grader. Smør først et lag Philadelphiaost på bunnen, deretter et lag pesto. Strø over skinke, paprika, mais og ost. Legg til slutt på tomatskivene.

Stek pizzaen til den har begynt å bli gyllen, 15-20 minutter. Topp med ruccola før servering.

Håper det smaker 🙂

pizza

– Karoline –

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*