Karolines næringsrike havrebrød (eltefritt, glutenfritt)

Hei!

I dag vil jeg dele nok en brødoppskrift med dere. Hva er vel livet uten brød? Brødmat må jeg bare ha. Ferskt brød med masse deilig pålegg – noe av det beste jeg vet til frokost! Brødet jeg spiser har riktignok endret seg en del de siste årene. Butikkjøptbrød spiser jeg særdeles sjelden. Rett og slett fordi det ikke er noe poeng. Det metter ikke. Ikke min mage i alle fall, så da baker jeg heller brød og rundstykker selv som jeg vet magen og blodsukkeret mitt setter pris på!

Dette brødet jeg serverer her er skikkelig saftig og godt med en sprø og fin skorpe. Det er mettende, barnevennlig, næringsrikt og uten gluten. Brødet bakes om og om igjen her hos oss, og er godkjent både av små og store 🙂

Havrebrød 1

Havrebrød 3

Karolines næringsrike havrebrød (eltefritt, glutenfritt)
(et brød)

INGREDIENSER:
300 g havremel/malte havregryn
100 g kikertmel
100 g potetmel
50 g solsikkekjerner
25 g sesamfrø
2 ss fiberhusk
2 ts tørrgjær
1 ts kokossukker
1 ts fint himalayasalt
2 ss rapskokos (evt. annen olje)
6 dl varmt vann (40-45 grader)

SLIK GJØR DU:
Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland det godt sammen. Tilsett vann og olje, og rør godt. Pass på at det ikke blir noen klumper. Deigen vil virke noe seig, men det er sånn den skal være. Dekk til bakebollen og sett til heving et lunt sted i ca. 60 minutter.

Når deigen er ferdighevet har du den over i en brødform kledd med bakepapir. Pensle toppen med litt vann og strø over litt mel.

Stek brødet først i ca. 5 minutter på 220 grader. Senk temperaturen til 180 grader og stek videre i ca. 50 minutter.

La brødet hvile 10 minutter i brødformen før du setter det på en rist for videre nedkjøling. Oppbevar brødet i et kjøkkenhåndkle for å lengst mulig bevare den ferske følelsen.

God bakst!

Havrebrød

– Karoline –

2 Comments

  1. Pingback: Sunn, hjemmelaget sandwich med ost & skinke – Karoline Marberg

  2. Pingback: Sandwich med sjokolade, banan og cottage cheese – Karoline Marberg

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*