Auberginegrateng med kjøttdeig

Hei!

Her har du oppskrift på en skikkelig digg rett som passer perfekt når du danser inn i helgen! Lag en god porsjon når du setter i gang, for denne får garantert bein å gå på! Skulle du være så heldig å ha noe til overs holder den seg fint i kjøleskapet noen dager, ev. kan du fryse ned restene. Jeg blir i alle fall veldig lykkelig når jeg kommer på at jeg har snaddermat i fryseren som jeg bare kan ta opp. Grateng <3

INGREDIENER:
2 auberginer
2-3 ss extra virgin olivenolje
600 g kjøttdeig av storfe, ev. lam/kylling/svin
1 løk, hakket
3-4 hvitløksfedd, finhakket
4 ss tomatpuré
1 ss provencekrydder
400 g hakkede tomater
½ potte frisk basilikum, hakket (ev. andre friske urter)

Ostesaus:
2 dl kremfløte
120 g mozzarella, revet

Topping:
50 g parmesan, revet
2 ss cashewnøtter, hakket

FREMGANGSMÅTE:
Forvarm ovnen til 200 grader. 

Kutt auberginene i 1 cm tykke skiver. Pensle skivene med olivenolje og fordel utover et stekebrett. Stek først i 15 minutter, snu aubergineskivene og stek i nye 15 minutter. Krydre med salt og pepper. 

Lag i mellomtiden tomatsausen. Brun kjøttdeigen i litt smør. Ha i løk og stek til den er blank. Fortsett med hvitløk, krydder og tomatpuré og la det hele frese et par minutter. Hell i hakkede tomater og gi det et oppkok. La putre på lav varme i 10-15 minutter, eller lenger om du har tid. Rør inn hakket basilikum og smak til med krydder. 

Ostesaus: Ha kremfløten i en kjele og gi den et oppkok. Tilsett mozzarella og rør til osten har smeltet. Sett til side. 

Rør sammen revet parmesan og hakkede cashewnøtter i en bolle. 

Ta frem en stor ildfast form. Start med et lag med auberginer, deretter kjøttsaus. Gjenta. Fordel så ostesausen utover. Fortsett med auberginer og kjøttsaus. Strø over parmesantopping til slutt. 

Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter. La hvile 10-15 minutter før servering. Ha gjerne en enkel, grønn salat som tilbehør.

Tilberedningstid: ca. 60 min.

– Karoline –

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*