Blueberry muffins

Blåbærmuffins med vaniljekrem

Her om dagen fikk jeg for meg at jeg skulle lage vaniljekrem, så jeg satte i gang med det uten noen plan på hva jeg egentlig skulle bruke det til. Etter litt grubling fant jeg omsider ut at jeg skulle prøve meg på blåbærmuffins fylt med vaniljekrem. Og jammen ble det godt! Sånn fasongmessig ble de ikke helt perfekte, men det gjør vel ikke så veldig mye så lenge smaken er god?

Når jeg tenker meg om skulle jeg nesten tatt den helt ut og smashet på med litt melis og kokos også – da hadde vi fått blåbærmuffinsskolebrød 🙂 Kanskje neste gang..

Blueberry muffins

Blueberry muffins

Blueberry muffins

Blåbærmuffins med vaniljekrem
(ca. 8 stk.)

INGREDIENSER:
150 g fibra fullkornshvetemel
50 g havremel, havregryn malt til mel
3-4 ss sukrin
2 ts bakepulver
1/3 ts salt
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1 egg
2 dl ekstra lett melk
4-5 dråper vaniljestevia
50-60 g frosne eller friske blåbær

Fyll:
Vaniljekrem, oppskrift her

Du trenger ikke så mye som den oppskriften gir, så halver den gjerne. Eller så kan du bruke resten til noe annet godt. Jeg brukte resten i rullekake – anbefales!

SLIK GJØR DU:
◊ Bland det tørre i en bolle. I en annen bolle blander du alt det våte.

◊ Ha blåbærene i bollen med det tørre, og bland godt. Ha deretter det våte oppi bollen med det tørre.

◊ Fordel røren jevnt i muffinsformene. Lag en liten fordypning i midten av hver fylte form. Jeg brukte enden på en teskje til dette. Fyll hver fordypning med 1 ts vaniljekrem. Dryss til slutt over litt sukrin på hver av de fylte muffinsformene.

◊ Stek i ca. 15 minutter på 190 grader. Stikk en tannpirker for å sjekke om de er gjennomstekt. Er tannpirkeren uten deig er de klare til å tas ut av ovnen.

◊ Avkjøl i muffinsformene i 5 minutter før du har de over på en rist. Og det var alt – håper det smaker!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*