Sukkerfri jordbærpai

Her om dagen kjøpte jeg jordbær uten at jeg hadde en veldig stor plan med dem. Men da jeg kom hjem fikk jeg den gode ideen om å bruke de i en pai. Jeg har lenge tenkt på å lage en sunn blåbærpai, men da fikk det bli jordbærpai i stedet. Det ble helt utsøkt, om jeg får si det selv. En blanding av søtt og syrlig. Yum! Jeg slengte i meg to stykker i en fei, og det med verdens beste samvittighet. Men etter noen timer jeg ville ha mer, så jeg slengte like godt i meg to stykker til kvelds også. Jeg anbefaler at du serverer/spiser paien lunken. Den smaker aller best da!

Kanskje du vil prøve denne i helgen?

Det fine med denne paien er at det ikke behøver å være helg en gang. Du kan spise den med god samvittighet på en helt vanlig ukedag om søtsuget melder seg. Hvem liker vel ikke sånt?

strawberry pie

strawberry pie

strawberry pie

strawberry pie

Sukkerfri jordbærpai

INGREDIENSER:

Bunn + topp:
150 g havregryn
150 g havremel (evt. malt havregryn)
1,5 ts bakepulver
1/2 ts salt
30 g sukrin
3-4 dråper vaniljestevia
1 boks mager kesam
1 dl appelsinjuice med fruktkjøtt
1 dl vann
2 ss sitronsaft

Fyll:
400 g friske jordbær
1 banan
3-4 ss sukrin
3 dråper vaniljestevia
2 ss maizena
2 ss vann

Slik gjør du:

Forvarm ovnen på 190 grader. I en liten bolle blander du maizena og vann. Sett til side.

Kutt opp jordbær og banan i biter. Ha det i en kjele og la det koke opp. Tilsett sukrin, steviadråper og maisennablanding og la det koke videre i ca. 1 minutt. Sett til side.

Ha havregryn, havremel, sukrin, bakepulver og salt i en bolle. Deretter tilsetter du de våte ingrediensene: kesam, juice, vann, sitronsaft og steviadråper. Bland godt. Ha 2/3 av blandingen i en smurt paiform – jeg brukte fingrene til å trykke den ut. Forstek bunnen i 10-15 minutter.

Finn fram fyllet. Smak for å sjekke om den er søt nok. Hvis du ikke er helt fornøyd, tilsett litt mer søtning. Ha det over den forstekte bunnen. Til sist sprer du over biter av den resterende havreblandingen.

Stek på 190 grader i ca. 30 minutter eller til toppen har begynt å bli gyllen. La paien avkjøle seg 15-20 minutter før du begynner å skjære i den.

Server paien lunken med vaniljekesam eller vaniljeis til.

Håper det smaker ♥

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*