Buns filled with chocolate and almonds

Buns filled with chocolate and almonds

Hei! Liker du også gjærbakst?

Jeg absolutt elsker det, så i dag klinket jeg til med sjokolade- og mandelsnurrer. Vanligvis lager jeg gjærbakst på den tradisjonelle måten med sukker og hvetemel, men i dag fikk jeg lyst til å lage en sunnere variant. Jeg har egentlig hatt for meg at det ikke går, eller ikke vil bli bra, men der tok jeg sannelig feil. Disse ble supergode! Luftige og søte med en sprø skorpe. Utseende på de ble heller ikke så verst, synes nå jeg.

Siden baksten inneholder en del mer fiber en gjærbakst med kun hvetemel, holder de orden på magen og gir en bedre metthetsfølelse. Det er vel ingen dum ting?

Buns filled with chocolate and almonds

Dette er altså bakverk så og si uten sukker (kun litt i den mørke sjokoladen) og med masse fiber. Helt utrolig at noe så godt kan spises med god samvittighet.. Men klager for all del ikke på det!

Buns filled with chocolate and almonds

Buns filled with chocolate and almonds

Buns filled with chocolate and almonds

Kunne du tenke deg en bit? Hvis ja, heng deg med på opprskirften.

Sjokolade- og mandelsnurrer
(ca. 30 snurrer)

Ingredienser: 
5 dl havregryn, malt til mel med stavmikser
4 dl fibra fullkornshvetemel
4 dl siktet speltmel
1,5 dl sukrin
1 pose gjær
2 ts kardemomme
100 g ekte smør
5 dl ekstra lett melk
1 egg

Fyll:
Smør
2 ss sukrin
ca. 4 dl finhakkede nøtter (jeg brukte mandler)
150 g mørk sjokolade (jeg brukte 85%)

Slik gjør du:
Bland alt det tørre. Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til kroppstemperatur. Visp et egg. Hell smør- og melkeblanding og det vispede egget i bakebollen med det tørre. Elt deigen godt. Dekk bakebollen med plast og la det heve i 30-45 minutter.

Når deigen er ferdig hevet, deler du den i 2. Kjevle ut hvert av emnene til et rektangel. Smør utover et tynt lag romtemperert smør og strø på sukrin, hakkede nøtter og sjokoladebiter.

Rull sammen fra langsiden og skjær rullen i passe tykke stykker.

Sett snurrene på et stekebrett med bakepapir, og etterhev i ca. 20-30 minutter.

Pensle forsiktig med sammenpisket egg.

Stek snurrene midt i ovnen på 225 grader i ca. 12 min. Avkjøles på rist.

Disse skummelt gode snurrene ble lunsjen vår i dag, obs.. 😛

Du kan jo prøve deg på disse i påsken, for da har du kanskje litt tid til overs? Jeg skal hvert fall spare de som er igjen nå og ta de med når jeg skal på hytta i påska. Vet det er flere søtmomser i familien som gladelig jafser i seg en bit eller fire.

Håper alle har hatt en fin helg ♥

4 Comments

  1. Søtmons nr 1 melder seg

  2. Hilde Kristin Fredriksen

    Disse snurrene gleder jeg meg til å smake på 🙂 Det er heldigvis ikke lenge til påske…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*