Beef & mushroom pizza

Pizza med hjemmelaget tomatsaus,
biff & sopp

Pizza, igjen.. Vi er vel kanskje ikke de eneste som fort spiser pizza en gang i uka? Vi blir ikke lei, og i hvert fall ikke nå som jeg har begynt å eksperimentere som en helt. Har flere spennende pizzatoppingoppskrifter liggende på lager, bare sånn hvis du lurte liksom..

Den pizzaen her er kanskje ikke superspesiell, men den har en fantastisk god tomatsaus, i følge meg selv 😛 Det er en skvett øl i sausen, men hvis det blir helt feil for deg kan du bare droppe det..

Beef & mushroom pizza

Pizza med hjemmelaget tomatsaus, biff & sopp

INGREDIENSER:
Tomatsaus:
1 boks hakkede tomater
1 dl Guinness (kan droppes)
4-5 ts rød pesto
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
Et lite dryss kajennepepper og hvit pepper
1/2 ss maisenna + litt vann

Topping:
400 g mørbradbiff
Smårettsbacon
Grønn paprika
Rødløk
Sjampinjong
Ost
Frisk timian

Oppskrift på pizzadeig finnes her

SLIK GJØR DU:
◊ Begynn med pizzadeigen. Bland alt det tørre i en bolle. Ha i vann, olje, honning og sitronsaft. Elt deigen godt og sett til heving et lunt sted i ca. 30-45 minutter.

◊ I mellomtiden tilbereder du fyllet og tomatsausen.
Ha hakkede tomater og øl i en liten kjele og la det koke opp. Tilsett pesto og krydder. La det putre i noen minutter på plata. Hvis du synes sausen er for tynn har du oppi litt maisenna.

◊ Del biffen i biter og stek med litt salt og pepper. Kutt opp løk og sopp. Stek soppen lett med litt salt og pepper.

◊ Når deigen er ferdighevet kjevler du den ut til en sirkel, eller et rektangel. Smør utover et godt lag med tomatsaus, jeg brukte ca. 2/3. Resten sparer du til servering. Ha over biff, smårettsbacon og løk. Strø over litt ost og legg deretter på sopp og paprika. Avslutt med enda litt mer ost og frisk timian.

◊ Stek pizzaen på 240 grader i ca. 15 minutter eller til toppen har begynt å bli gyllen. Topp det gjerne med enda litt mer frisk timian.
Jeg anbefaler på det sterkeste å bruke resten av tomatsausen som saus ved servering – kjempegodt!

Beef & mushroom pizza

Håper det ser fristende ut!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*