BBQ-burger med innbakt ost og serranoskinke

BBQ-burger med innbakt ost og parmaskinke

Kan jeg få friste deg med en ordentlig digg hamburger? Ah – jeg prøver uansett!

Den burgeren her er lekende lett å smelle sammen. Jeg har prøvd meg på noen ulike varianter i løpet av årene, nå hørtes jeg kanskje gammel ut, men ja, poenget er hvert fall at jeg foretrekker den enkleste varianten med færrest ingredienser. Sett heller litt mer fokus på tilbehøret og eksperimenter med ulike smaker der. Det er i hvert fall mitt tips 🙂

BBQ burger

INGREDIENSER:
Hamburgere:
600 g karbonadedeig
1,5 ss potetmel
1 ts salt
1 ts pepper
1 dl vann
50-60 g gulost, skjært i terninger

Tilbehør:
Parmaskinke (kan også bruke spekeskinke, serranoskine, osv.)
Salatblader
Løk
Tomat
Sylteagurk
Grove hamburgerbrød (jeg brukte grove polarbrød)
BBQ-saus (jeg anbefaler sweet baby ray’s – den er ikke sunn, men shit au)

SLIK GJØR DU:
◊ Bland sammen karbonadedeig, salt, pepper, potetmel og vann i en bolle. Del deigen i 4 like store deler, og trykk inn noen ostebiter i hver del. Form først hver del til en ball og trykk de deretter litt flate. Sett hamburgerne i kjøleskapet i 15-60 minutter – alt ettersom hva du har tid til.

◊ Stek hamburgerne i en varm panne med litt smør. Jeg lot mine steke 6-8 minutter på hver side.

◊ Stek parmaskinken noen minutter på hver side, slik at den blir litt sprø.

◊ Varm hamburgerbrødet i stekeovnen for å få det litt crunchy.

◊ Skjær opp tomat og løk.

◊ Smør bunnen med et lag BBQ-saus. Legg deretter over litt grønn salat, så hamburger, parmaskinke, løk, tomat, sylteagurk – topp det hele gjerne med enda litt mer BBQ-saus.

BBQ burger

Håper det smaker!

One Comment

  1. Pingback: Ukemeny fra Mumfulnes

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*