Healthy waffle with apples

Sunne vafler med revet eple

//Ingredients in english at the bottom of the post//

Hei! Jeg stikker bare innom for å dele en helt fantastisk god oppskrift på sunne vafler med dere. Mange fikk vel med seg at det var den store vaffeldagen i går? Det gjorde i alle fall jeg, så vafler ble det her i huset.

De oppskriftene jeg har prøvd tidligere på sunne vafler har ikke falt hundre prosent i smak hos meg, så i går prøvde jeg meg på en ny vri. Du vil antagelig ikke få bakoversveis over ingrediensvalget mitt, for jeg har absolutt ikke funnet opp hjulet på nytt. Jeg har bare gjort noe så enkelt som å tilsette epler i røra. Det høres kanskje veldig rart ut, men tro meg, det smakte himmelsk. Jeg overdriver ikke! Du kjenner på ingen måte eplesmaken, men eplene gjør vaflene supersaftige og søte. Yum 🙂

Healthy waffle with apples

Healthy waffle with apples

Til åtte vaffelplater trenger du:
4 egg
120 gram havremel
150 gram kesam/gresk yoghurt
1 eple (raspet)
40 gram proteinpulver (kan erstattes med valgfritt mel)
2 ss lønnesirup
1 ts kanel
1 ts bakepulver
Melk til passe tykk konsistens

Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene i en bolle. Ha melk i røra til du får en passe konsistens. Så lar du røra svelle i ca. 10 minutter før du kjører i gang med stekinga.

Jeg toppet vaflene mine med jordbærsyltetøy, men de var faktisk like gode uten noe som helst også. Jeg var så fornøyd i går at jeg mmm’et for hver bit jeg tok.

Prøv disse til lørdagsfrokosten da vel 🙂


Ingredients (approximately 8 waffles):
4 eggs
120 g oat flour
150 g quark/greek yogurt
1 apple (grated)
40 g vanilla protein powder (can be replaced with flour)
2 tbsp maple syrup
1 tsp cinnamon
1 tsp baking powder
Milk

Instructions:
Mix all the ingredients together in a bowl. Adjust the consistency of the batter with milk. Let the batter swell for 10 minutes before you carefully spoon the batter onto a pre-heated waffle iron.

And enjoy 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*