Strawberry cottage cheese buns

Sunnere snurrer med jordbær og cottage cheese

Hei! Planer om å bake i helgen? Hva med å prøve disse?

Snurrene er kanskje ikke de peneste på jord, men at de smakte godt, det kan jeg garantere deg!

Selv om det er søt gjærdeig har jeg brukt litt grovt mel, slik at de skal bli litt mer mettende. I tillegg er de sukkerfrie. Bruk gjerne andre typer mel og søtning enn meg – oppskriften er kun et forslag på hvordan det kan gjøres 🙂

Strawberry cottage cheese buns

Strawberry cottage cheese buns

Healthier strawberry & cottage cheese buns

INGREDIENSER
Deig:
300 g hvetemel
200 g havremel, malt havregryn
100 g fibra fullkornshvetemel
1 pk. tørrgjær
1 ts salt
2 ts kardemomme
1,5 dl sukrin
50 g smør
3,5 dl melk
3 ts honning
1 egg

Fyll:
Jordbærsyltetøy uten sukker (jeg brukte Lerums)
Cottage cheese

SLIK GJØR DU:
◊ Bland alt det tørre i en bolle. Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til mellom 40-45 grader og rør honning inn i blandingen. Visp et egg. Hell smør- og melkeblanding og det vispede egget i bakebollen med det tørre. Bland godt og elt til deigen til den blir smidig og glatt. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve i ca. en time.

◊ Når deigen er ferdighevet kjevler du den ut til et rektangel. Smør utover et lag med jordbærsyltetøy, deretter strør du over cottage cheese – hvor mye er helt opp til deg.

◊ Rull sammen fra langsiden. Del pølsen i like store skiver og legg på et stekebrett, eller muffinsbrett, slik som jeg har gjort. Dekk med plastfolie og sett til etterheving på et lunt sted i 20-30 minutter.

◊ Stek på 240 grader i 8-10 minutter.

◊ Avkjøl på rist og server, gjerne med et glass melk.

Strawberry cottage cheese buns

Strawberry cottage cheese buns

God baking ♥

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*