Disse små kjeksbitene må du prøve, må! Jeg fatter fortsatt ikke at disse er sunne og uten sukker, for dem smaker som noe veldig usunt jeg kunne ha funnet i butikken.
Jeg slet med ikke å slenge i meg hele bønsjen da dem var ferdig i går. Heldigvis har jeg litt selvkontroll, så det ble bare et par-tre håndfulle. Må jo kvalitetsteste også.. Såpass til kokk er jeg!
Vi spiste faktisk disse til frokost i dag – med melk. Kan du tenke deg en bedre frokost? På lørdag er alt lov, så da gikk vi all in med disse altfor gode bitene. Ja, vi spiste i grunn opp hele gjengen. Himmel og hav så godt det var. Carbs overload – helt ok! Føles godt fra topp til tå 🙂
Oatmeal chocolate chip cookie bites
INGREDIENSER:
120 g havremel, havregryn malt til mel
120 g fibra fullkornshvetemel
2 ts bakepulver
1/4 ts salt
50 g sukrin
1 ss steviapulver
40 g ekte smør, romtemperert
40 g eplemos uten sukker
1 egg
1 ts vaniljeekstrakt
60 g mørk sjokolade (jeg brukte en u/sukker, men det er valgfritt), grovhakket
SLIK GJØR DU:
◊ Ha havremel, fullkornshvetemel, bakepulver og salt i en bolle. Bland godt sammen.
◊ Ha sukrin, stevia, romtemperert smør, eplemos og vaniljeekstrakt i en større bolle. Bruk en håndmikser, eller lignende, til å mikse det godt sammen. Ha oppi egget og miks litt til. Rør inn litt og litt av melblandingen. Bruk gjerne en slev til dette. Til slutt rører du inn sjokoladen. Her brukte jeg hendene. Kna deigen godt så sjokoladebitene blir fordelt utover hele. Hvis deigen føles litt for tørr kan du tilføre et par spiseskjeer melk.
◊ Rull ca. 30 cm lange pølser av deigen. Kutt pølsene i passende store biter som du ruller til baller. Legg dem på et stekebrett med bakepapir.
◊ Stek på 175 grader i 15-20 minutter.
◊ Avkjøl på rist. Når de er helt avkjølt har du dem over i en lufttett beholder.
Nyt hver eneste bit!
Hei.
Fantastiske oppskrifter!:)
Går det an å droppe steviapulveret? Eller å erstatte det med sukrin+, sukrin melis eller sukrin gold?
Hei! Så veldig hyggelig å høre – takk 🙂 Ja, det går fint å både erstatte og droppe. Jeg hadde nok erstattet det med sukrin+, det er litt søtere enn de andre to du foreslår 🙂 Og kanskje brukt bittelitt mer enn det som står i oppskriften, da med tanke på steviapulveret. God bakst 🙂