Lompelasagne med squash, parmesan og cottage cheese

Lompelasagne med squash, parmesan og cottage cheese

Hohoi! Vi startet faktisk uken med lasagne vi. Snakk om luksus! Ikke tar det spesielt lang tid å tilberede heller – kanskje 30 minutter. Noen synes kanskje det er lenge, men med tanke på at lasagnen står i ovnen 15 minutter av den tiden er det slettes ikke ille. Vi unner oss en del hverdagsluksus på matfronten her i gården, men det aller meste er jo laget fra bunnen av og med sunne ingredienser, så ingen grunn til bekymring 🙂

Healthy lasagna

Lompelasagne med squash, parmesan og cottage cheese

INGREDIENSER:
500 g karbonadedeig
1 squash
1 løk
1/2 rød paprika
1 rød chili
2-3 fedd hvitløk
1/2 ts kanel
Salt, pepper & hvit pepper, smak til
1 liten boks tomatpuré
1/2 terning kjøttbuljong + 2,5 dl vann
1 pk. potetlomper
ca. 200 g mager cottage cheese
Parmesanost, revet
Gulost, revet

SLIK GJØR DU:
◊ Skjær skiver av squashen med en ostehøvel. Legg skivene på et papir og strø litt salt over. La det ligge mens du tilbereder resten.

◊ Kutt opp resten av grønnsakene. Stek de i 2-3 minutter i en panne med litt olje. Skyv grønnsakene til side og legg karbonadedeigen midt i stekepanna. Stek til karbonadedeigen er gjennomstekt. Ha oppi boksen med tomatpuré og bland det godt sammen.

◊ Kok opp vann og bland ut buljongterningen. Ha det oppi stekepannen med kjøttblandingen. Krydre med kanel, salt og sort og hvit pepper – smak deg fram i forhold til mengden. La det putre i 5-10 minutter.

◊ Tørk bort overflødig vann av squashen.

◊ Legg lagvis 3 potetlomper, squash, karbonadedeig i en lasagneform. I neste lag gjør du akkurat det samme. Deretter fortsetter du med cottage cheese og parmesantost. Avslutt med 3 potetlomper, siste rest av karbonadedeigen og litt ost.

◊ Stek på 200 grader i ca. 15 minutter.

◊ Server gjerne en frisk salat ved siden av.

Healthy lasagna

Velbekomme ♥

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*