Healthy lasagna

Lompelasagne med squash, parmesan og cottage cheese

Hohoi! Vi startet faktisk uken med lasagne vi. Snakk om luksus! Ikke tar det spesielt lang tid å tilberede heller – kanskje 30 minutter. Noen synes kanskje det er lenge, men med tanke på at lasagnen står i ovnen 15 minutter av den tiden er det slettes ikke ille. Vi unner oss en del hverdagsluksus på matfronten her i gården, men det aller meste er jo laget fra bunnen av og med sunne ingredienser, så ingen grunn til bekymring 🙂

Healthy lasagna

Lompelasagne med squash, parmesan og cottage cheese

INGREDIENSER:
500 g karbonadedeig
1 squash
1 løk
1/2 rød paprika
1 rød chili
2-3 fedd hvitløk
1/2 ts kanel
Salt, pepper & hvit pepper, smak til
1 liten boks tomatpuré
1/2 terning kjøttbuljong + 2,5 dl vann
1 pk. potetlomper
ca. 200 g mager cottage cheese
Parmesanost, revet
Gulost, revet

SLIK GJØR DU:
◊ Skjær skiver av squashen med en ostehøvel. Legg skivene på et papir og strø litt salt over. La det ligge mens du tilbereder resten.

◊ Kutt opp resten av grønnsakene. Stek de i 2-3 minutter i en panne med litt olje. Skyv grønnsakene til side og legg karbonadedeigen midt i stekepanna. Stek til karbonadedeigen er gjennomstekt. Ha oppi boksen med tomatpuré og bland det godt sammen.

◊ Kok opp vann og bland ut buljongterningen. Ha det oppi stekepannen med kjøttblandingen. Krydre med kanel, salt og sort og hvit pepper – smak deg fram i forhold til mengden. La det putre i 5-10 minutter.

◊ Tørk bort overflødig vann av squashen.

◊ Legg lagvis 3 potetlomper, squash, karbonadedeig i en lasagneform. I neste lag gjør du akkurat det samme. Deretter fortsetter du med cottage cheese og parmesantost. Avslutt med 3 potetlomper, siste rest av karbonadedeigen og litt ost.

◊ Stek på 200 grader i ca. 15 minutter.

◊ Server gjerne en frisk salat ved siden av.

Healthy lasagna

Velbekomme ♥

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*