Chicken tandoori med ris

Hei!

Tandoori kylling er noe av det bedre jeg kan spise. Elsker retter med masse smak, og det har denne i massevis! Jeg har riktignok ikke prøvd meg på så mange ulike indiske retter til nå – det blir fort chicken tandoori jeg går for, for den er jeg sikker på. Men jeg har lyst til å prøve flere, og da lurer jeg på: hvilken indisk rett er din favoritt?  La meg få høre 🙂 Jeg trenger litt tips fra deg!

Tandoori 2

Chicken tandoori med ris ala Karoline
(ca. 4 porsjoner)

INGREDIENSER:
600 g kyllingfilet, skjært i terninger
1 gulrot, raspet
1 løk, hakket
1 rød paprika, hakket
2 fedd hvitløk, finhakket
3 ss tomatpuré
1 boks (400 ml) lett kokosmelk
1,5 dl lett matfløte

Krydder:
1 ts tandoori masala
1 ts karri
1 ts gurkemeie
1 ts ingefær
1/4 ts chilipulver
Salt & ¼ ts pepper

Tilbehør:
Ris (jeg brukte naturris/råris)

SLIK GJØR DU:
Kok ris etter anvisning på pakken.

Stek kyllingbiter og raspet gulrot i en stekepanne på medium-høy varme til kyllingen er gjennomstekt. Strø over litt salt og pepper, og ha blandingen over i en gryte. Stek deretter løk, paprika og hvitløk i den samme stekepannen til løken er blitt blank. Ha også grønnsakene over i gryta. Sett gryta på en stekeplate med medium-høy varme. Ha oppi tomatpuré og la det steke i et par minutter. Tilsett kokosmelk, matfløte og krydder. Rør godt og la det småkoke i 5-10 minutter.

Dryss over hakket koriander eller andre urter ved servering.

Håper det smaker ♥

Tandoori 1

– Karoline –

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*