Taco pie

Taco- og lompepai

Hvis det verken ble tacofredag eller tacolørdag foreslår jeg tacosøndag!

Som nevnt tidligere spiser vi taco så og si hver helg – blir tydeligvis aldri lei tacosmaken.. Men jeg synes dog det er litt artig å variere måten det blir servert på. Så denne helgen ble det denne variasjonen: tacopai, tacokake eller tacotårn om du vil. Smaken er jo stort sett den samme, da, men det kan like vel tilføre noe nytt bare ved å endre måten man serverer det på. Jeg anbefaler deg å prøve denne stablemetoden 😉

Taco pie

Taco pie

Taco- og lompepai
(3-4 porsjoner)

INGREDIENSER:
500 g karbonadedeig
2 fedd hvitløk
1 løk
1 rød paprika
6-8 sjampinjong
2 rød chili, fjern det meste av frøene
1 boks mais
1 pose tacokrydder, evt. hjemmelaget krydder
5 stk tacolefser, buer
Lettost, revet
1 stilk vårløk

Tilbehør:
Hjemmelaget guacamole
Salsa

SLIK GJØR DU:
◊ Finhakk løk og kutt opp løk, paprika, én chili og sjampinjong i passende biter. Ha det over i en varm panne og stek i 3-4 minutter. Ha det over i en bolle mens du fortsetter å steke karbonadedeigen.

◊ Stek karbonadedeig og ha på tacokrydder og litt vann.

◊ Ha grønnsakene tilbake i stekepannen og bland alt godt sammen.

◊ Kle bunnen i en springform med bakepapir. Start med å legge en lompe i bunnen. Ha deretter et lag med karbonadedeig og ost. Legg på en ny lompe og fortsett på samme måte helt til du ikke har mer fyll igjen. På toppen drysser du over mer revet ost, litt chili og vårløk.

◊ Stek på 200 grader i 15-20 minutter.

◊ I mellomtiden kan du raskt gjøre klar guacamolen. Skrell, del og mos en avokado. Finhakk et hvitløksfedd og ha det oppi bollen med avokadoen. Ha deretter oppi 2-3 ts mager kesam/rømme, 1 ts sitronsaft og litt krydder (salt, pepper, paprika og kajennepepper).

◊ Server gjerne paien med en salat ved siden av.

Taco pie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*