Sunnere sjokoladeostekake med cornflakesbunn

Sunnere sjokoladeostekake med cornflakesbunn

Ah, nam! Jeg vet egentlig ikke hva annet jeg skal si, så jeg sier bare N A M 😀

Denne ostekaken her har jeg laget med lavFODMAP i tankene. Ikke fordi jeg personlig sliter med magen, men fordi jeg vet mange gjør det, og da er det litt artig å komme med oppskrifter innenfor denne kategorien også.

Jeg vil absolutt si at ostekaken er sunn – i hvert fall sunnere. Den inneholder noe sukker, men det kunne vært så mye verre. Den er nokså mager, så spis med god samvittighet! Jeg har omtrent spist halve kaken i dag. Ganske bra jobba, syns jeg 😛

Chocolate cheesecake

Chocolate cheesecake

Chocolate cheesecake

Chocolate cheesecake with cornflakes crust
(24 cm springform)

INGREDIENSER:
Bunn:
200 g cornflakes (lavFODMAP – glutenfri cornflakes)
50 g mørk sjokolade u/sukker (72% kakao)
50 g peanøttsmør (jeg brukte Mills)
3 ss lønnesirup
1 ts steviapulver
4 klyper havsaltflak

Ostemasse:
1 boks mager cottage cheese
1 pk. Philadelphiaost naturell, light (lavFODMAP laktosefri kremost)
80-100 g mørk lønnesirup (ca. 8-10 ss)
20 g bakekakao
1 ss steviapulver
50 g mørk sjokolade u/sukker (72% kakao)
8 gelatinplater

SLIK GJØR DU:
Bunnen

◊ Ha cornflakes i en bolle. Smelt sjokoladen på svak varme. Bland inn peanøttsmør, lønnesirup, steviapulver og salt. Hell sjokoladeblandingen oppi bollen med cornflakes og bland det godt sammen.

◊ Ha bakepapir i bunnen på en form og fordel 3/4 av cornflakesen utover. Vi sparer litt cornflakes til toppen. Sett bunnen til side.

Ostemasse

◊ Ha cottage cheese i en stavmikser og kjør til du får en glatt og kremete konsistens.

◊ Bland sammen cottage cheese, philadelphiaost, lønnesirup, steviapulver og bakekakao i en stor bolle. Sett til side.

◊ Smelt sjokoladen på lav varme i en liten kjele. Når sjokoladen er smeltet har du oppi gelatinplatene. Rør til gelatinen er oppløst.

◊ Ha sjokolade- og gelatinblandingen i en stor bolle. Ha litt og litt av ostemassen oppi den store bollen mens du rører kraftig. Hell blandingen over den forstekte bunnen og sett kaken til avkjøling i kjøleskapet – minimum 3 timer.

Chocolate cheesecake

Chocolate cheesecake

 Håper du lar deg friste!

One Comment

  1. Jeg likte den crunchy bunnen spesielt godt. Nam fra meg også :p

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*