Pizza pinwheels

Grove pizzasnurrer med kjøttdeig

Disse pizzasnurrene hadde nok ikke vunnet en skjønnhetskonkurranse, men bedømt etter smaken er de mer enn bra nok. Når man kjører på med så mye fyll som meg er det ikke like lett å få de pene. Er du opptatt av at de både skal smake godt og se fine ut anbefaler jeg at du reduserer mengden fyll en tanke.

Pizzasnurrer er luksus å ha med seg i matpakka for både store og små. Ta de ut av fryseren når du skal dra på jobb/skole og de er ferdigtint innen lunsjtid. Det kaller jeg lettvint! I tillegg er pizzasnurrene sunne, proteinrike, fiberrike og mettende, så det er absolutt godkjent å nyte disse til lunsj, opptil flere ganger i uka.

Pizza pinwheels

Pizza pinwheels

Pizza pinwheels

Pizza pinwheels

Sunne og grove pizzasnurrer med kjøttdeig
(ca. 24 stk.)

INGREDIENSER:
Deig:
5 dl havremel, havregryn malt til mel med stavmikser
4 dl fibra fullkornshvetemel
4 dl speltmel
1 pose tørrgjær
1 ts salt
1 boks mager kesam
1 ss sitronsaft (kan sløyfes)
1 ss lønnesirup (kan sløyfes/erstattes med 1 ts sukker/honning)
1 ss extra virgin olivenolje
1 egg
4-5 dl vann

Fyll:
800 g karbonadedeig
1 rødløk
1 rød paprika
1 grønn chili
1 halv boks ananas i ringer
Noen svarte oliven
1 boks hakkede tomater
1 halv boks Philadelphiaost
150-200 g lettost

SLIK GJØR DU:
◊ Begynn med deigen. Bland alt det tørre i en stor bolle.

◊ I en mindre bolle blander du mager kesam med sitronsaft, lønnesirup, egg og olje. Ha varmt vann i blandingen slik at temperaturen blir ca. 40-45 grader (litt varmere enn fingervarmt).

◊ Ha det våte i bollen med det tørre. Bland godt og elt til deigen til den blir smidig og glatt. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve i ca. en time.

◊ Mens deigen står til heving lager du fyllet. Jeg valgte karbonadedeig, men her står du fritt til å velge det du selv liker best. Det gjelder grønnsakene også 😉 Jeg stekte karbonadedeigen med masse krydder – pepper, paprikapulver, hvitløkspulver, løkpulver, malt koriander, gurkemeie, chiliflak, kajennepepper, basilikum, oregano og litt salt. Du behøver selvfølgelig ikke ta like mye av med krydringa som meg, men hvis du skulle være nysgjerrig på hva jeg har brukt, så har du det der 🙂

◊ Sett karbonadedeigen til side for avkjøling. Er fyllet veldig varmt når du skal rulle sammen deigen blir det bare tull og du vil oppleve at det revner veldig lett – det har jeg prøvd meg på nemlig!

◊ Kutt opp grønnsaker og riv ost.

◊ Når deigen er ferdighevet deler du den i to. Kjevle ut til et rektangel. Smør først et lag Philadelphiaost utover deigen, deretter hakkede tomater. Fordel halvparten av karbonadedeigen og grønnsakene over deigen. Strø på litt ost til sist.

◊ Rull sammen fra langsiden. Skjær rullen i passe tykke boller som legges på et stekebrett med bakepapir. Hvis ønskelig, strø over litt ost på hver av de oppdelte snurrene.

◊ Stek på midt i ovnen ved 225° i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.

Hvis du ikke har planer om å sluke alle i løpet av en dag anbefaler jeg deg å fryse de ned så fort de er litt avkjølt.

Lykke til 🙂

One Comment

  1. Disse skal prøves.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*