coconut curry salmon

Laks i karri og kokosmelk

Hei! Her kommer jeg med et lite middagstips. Dette er kanskje ikke en rett de fleste forbinder med kos, og i påsken er det vel nettopp kos og påskeegg som står på agendaen. Men jeg deler den likevel, så kan du jo teste den ut etter påskeferien om du synes det ser fristende ut 🙂

Fisk er noe vi ikke er så altfor flinke til å spise her i huset, dessverre. Mye fordi jeg tenker at det er kjedelig. Og kjedelig henger sammen med at jeg tenker at jeg må servere det med kokte poteter og grønnsaker. Skikkelig tradisjonell, norsk husmannskost, og for meg er det litt kjedelig. Jeg vil ha masse smak og spenning på tallerkenen min. Av og til er det godt med bare laks og potet også, men ikke hver gang..

Hvis du ikke er helt vill etter smaken av laks tror jeg du fortsatt vil like den retten her. Masse spennende smaker som demper fiskesmaken en god del.

I går hadde jeg bestemt meg for å lage laks til middag, men jeg ville prøve noe nytt. Så jeg googlet litt og kom jeg over denne oppskriften på godt.no. Jeg har lagt til litt og gjort noen justeringer, og det ble virkelig skikkelig NAM! Deilig kokos- og karrismak og en kremete konsistens.

Jeg valgte å servere couscous ved siden av, men du kan fint velge noe annet som ris, pasta og nudler. Min kjære venninne og gårsdagens medkokk hadde ikke smakt couscous før, så jeg måtte nesten introdusere henne for det. Ut i fra smugspisingen av kjelen å dømme kan jeg vel trygt påstå at hun likte det.

coconut curry salmon

coconut curry salmon

coconut curry salmon

La oss se på oppskriften!

Laks i karri- og kokossaus

Ingredienser:
500 g  laksefilet, uten skinn og bein
3 stk  sjalottløk (eller 1 stk løk)
1 paprika
1 pk hakkede tomater
2 ss  smør
2 ts  karri
3 ss  maizena
1 boks kokosmelk
0,5 stk  sitron
1 ss  soyasaus
1 stk grønnsaksbuljong
 salt, hvitløk og chili

 Tilbebør:
Couscous

Pynt:
Kruspersille, frisk

Slik gjør du:
1. Skjær løk og paprika i biter.
2. Smelt litt smør i en kjele, tilsett løk, paprika og karri, og la det surre til i noen minutter.
3. Spe med kokosmelk, rør inn et par spiseskjeer med maizena og la sausen på et oppkok.
4. Tilsett boksen med hakkede tomater, grønnsaksbuljong, soyasaus og saften av en halv sitron, og la sausen småkoke i 2-3 minutter.
5. Skjær laksen i store terninger, legg den i sausen og la den trekke til den er kokt, ca. 3 minutter.
6. Smak til med karri og salt. Jeg valgte i tillegg å ha i litt hvitløkspulver og chilipulver, for å få enda litt mer smak.
7. Server med couscous og et lite dryss med frisk kruspersille.

Håper retten faller i smak ♥

2 Comments

  1. I´m in love with couscous!!! <3 Hilsen medkokken 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*