En prinsessekake du kan spise med god samvittighet

En prinsessekake du kan spise med god samvittighet

Altså – superNAM! Denne godsaken jafset vi i oss i går, og det med god samvittighet!

Men hei, jeg skal ikke late som om det bare går i sunnheter her. Mumser i oss litt smågodt her og der også – det og med god samvittighet selvfølgelig. Er jo bare påske en gang i året da!

Jeg har brukt den samme gjærdeigen som jeg brukte til sjokolade- og mandelsnurrene mine, men fyllet er jo noe annerledes. Oppskriften finner du under her 🙂

prinsessekake

prinsessekake

prinsessekake

prinsessekake

Prinsessekake
(2 kaker)

Ingredienser:
5 dl havregryn malt til mel med stavmikser
4 dl fibra fullkornshvetemel
4 dl speltmel
1,5 dl sukrin
1 pose gjær
2 ts kardemomme
100 g ekte smør
5 dl ekstra lett melk
1 egg

 

Fyll:
Smør
2 ss sukrin
1 ts kanel
1 pose Idun Mors hjemmebakte – Kakefyll, vaniljesmak
1 dl rosiner

Pynt:
Melis

Slik gjør du:
Bland alt det tørre. Smelt smøret og hell i melken.

Varm opp til kroppstemperatur. Visp et egg. Hell smør- og melkeblanding og det vispede egget i bakebollen med det tørre. Elt deigen godt og la det heve i 30-45 minutter.

Lag i mellomtiden vanilje­kremen etter anvisning på pakken, men jeg byttet ut sukker med sukrin.

Når deigen er ferdighevet deler du den i to. Kjevle ut til et rektangel. Først har du på smør, sukrin og kanel, deretter vaniljekremen. Strø på rosiner til sist.

Rull sammen fra langsiden. Skjær rullen i passe tykke boller som legges i en godt smurt form. Ha litt avstand mellom bollene, da de hever seg.

Sett til etterheving, ca. 30 minutter.

Stek på nederste rille i ovnen ved 200° i ca. 20–30 minutter. Avkjøl på rist.

Dryss på med litt melis når kakene er avkjølt.

 

Det har vært helt supert på hytta sammen med familien, men nå er vi tilbake i hovedstaden, og det er faktisk litt godt det også. Det primitive hyttelivet er veldig sjarmerende og godt i noen dager, men jeg liker vannklosett, dusj og det å kunne sende en melding hvis jeg føler for det.

Ha en fin søndag! ♥

2 Comments

  1. Hilde Kristin Fredriksen

    Denne kaken har jeg vært så heldig å få smake på – den var utrolig god og bør absolutt prøves!

  2. Kaka smakte nydelig! Bør prøves 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*