Hvit pizza med tunfisk og pinjekjerner

Hvit pizza med tunfisk og pinjekjerner

Burgere i går og pizza i dag. Jeg sier det jeg altså, vi lever godt! Som jeg tidligere har nevnt er jeg av den oppfatning at pizza ikke nødvendigvis må høre helgen til. Er den av det sunnere slaget er det bare å gafle innpå, mener nå jeg. Spar fete dressinger, mengder med ost, bacon og chorizo til lørdagspizzaen, det gjør som regel jeg!

Som du sikkert har skjønt av overskriften inneholder pizzaen tunfisk, men er du skeptisk til denne stakkars fisken er det bare å bytte med kylling, skinke, etc. Jeg skal ikke lyve å si at det ikke smaker tunfisk og at den blir kamuflert av de andre smakene, for det gjør den nemlig ikke. Men jeg lover at det smaker ordentlig godt, så kom igjen å klæsj på litt tunfisk ved neste pizzarunde 😉

Hvit pizza med tunfisk og pinjekjerner

Hvit pizza med tunfisk og pinjekjerner

Hvit pizza med tunfisk og pinjekjerner

Hvit pizza med tunfisk og pinjekjerner
(3-4 porsjoner)

INGREDIENSER:
Deig:
150 g fibra fullkornshvetemel
100 g havregryn, små
1/2 pk tørrgjær
1/2 ts salt
1 ts sukrin
1,5 dl vann, mellom 40-45 grader
2 ss extra virgin olivenolje
1 ss sitronsaft

Fyll:
3 bokser tunfisk i vann
Spinat
Løk
Mais
Pinjekjerner
Lettost

Pizzasaus:
120 g mager kesam
1 ss lønnesirup
2 ts grønn pesto
1/3 ts hvitløkspulver
1/3 ts pepper

SLIK GJØR DU:
◊ Begynn med pizzadeigen. Bland alt det tørre i en bolle. Ha i vann, olje og sitronsaft. Elt deigen godt og sett til heving et lunt sted i ca. 30-45 minutter.

◊ I mellomtiden tilbereder du fyllet og pizzasausen. Ha mager kesam, lønnesirup, krydder og pesto i en bolle og bland godt. Sett sausen i kjøleskapet til den skal påføres. Hakk opp det du ønsker av grønnsaker og riv ost. Jeg brukte frossen spinat som jeg tinte i mikrobølgeovnen på full i effekt i noen minutter.

◊ Når deigen er ferdighevet kjevler du den ut til en sirkel, eller et rektangel. Smør utover et lag med pizzasaus, deretter har du på spinat, tunfisk, mais, løk, pinjekjerner og ost.

◊ Stek pizzaen på 240 grader i ca. 15 minutter eller til toppen har begynt å bli gyllen.

Hvit pizza med tunfisk og pinjekjerner

Kunne du tenke deg en bit?

2 Comments

  1. Dette så utrolig godt ut. Tunfisk på pizza har vi aldri prøvd her i huset, så dette må prøves på neste pizzaften. 🙂

    • Karoline

      Takk! Det er veldig godt, synes nå jeg 🙂 Tunfisk på boks er kanskje ikke sånn veldig gourmetmat, men på pizza fungerer det som krutt!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*