Whole grain oatmeal protein bread

Havrebrød med høyt proteininnhold

Vil du ha oppskriften på et superenkelt, sunt, mettende, grovt og proteinrikt brød? I så fall, fortsett å scrolle deg nedover 🙂

Jeg er SÅ fornøyd med det brødet her. Det er ordentlig saftig og godt! Er du på utkikk etter et lett og luftig brød som ikke metter, er du desidert på feil plass..

Jeg har nå de siste dagene bevegd meg bort fra knekkebrød med makrell i tomat til et par brødskiver av dette brød med makrell i tomat. Nam, altså ♥

Whole grain oatmeal protein bread

Whole grain oatmeal protein bread

Havrebrød med høyt proteininnhold
(et brød)

INGREDIENSER:
300 g havremel
60 g malte mandler
20 g sesamfrø
1 ss bakepulver
1 ts salt
1 boks mager kesam/gresk yoghurt
9 eggehviter
1 ss sitronsaft

Topping:
Sesamfrø
Valmuefrø

SLIK GJØR DU:
◊ Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland godt. Ha oppi kesam, eggehviter og sitronsaft, og rør det hele godt sammen. La brøddeigen svelle i 15-20 minutter.

◊ Dekk brødformen med bakepapir og hell brøddeigen oppi. Strø over sesamfrø og valmuefrø.

◊ Stek på 175 grader i ca. 60 minutter. Dekk gjerne toppen med aluminiumsfolie de siste 10-15 minuttene. Sjekk med en pinne i midten om brødet er gjennomstekt.

◊ Avkjøl på rist.

Whole grain oatmeal protein bread

Whole grain oatmeal protein bread

MMMmmmmm! Håper det faller i smak 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*