Sunne havrebarer med peanøttsmør og mørk sjokolade

Sunne havrebarer med peanøttsmør og mørk sjokolade

Kan det noen gang slå feil med noe som innholder sjokolade og peanøttsmør? Neppe. De havrebarene her er faktisk helt sinnsykt gode. Gi meg disse til frokost, lunsj middags og kvelds, og jeg vil sitte å glise fra øre til øre hver eneste gang. De er gode helt solo, men med et glass iskald melk blir det utrolig nok ti tusen ganger bedre. Så om du finner på å lage disse her, lov meg at du tar deg et glass melk ved siden av.

Havrebarene er myke og litt seige. Jeg elsker konsistensen! Lag disse neste gang søtsuget melder seg da vel, eller neste gang du får gjester. Det er vel ingen som sier nei takk til en sunn havrebar med peanøttsmør og mørk sjokolade? Neeh, ikke som jeg kan forstå..

Oatmeal peanut cookie bars

Oatmeal peanut cookie bars

Healthy oatmeal peanut butter cookie bars
(8 store biter)

INGREDIENSER:
250 g havregryn, store
120 g fibra fullkornshvetemel
2 ss steviapulver
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
70 g peanøttsmør (jeg brukte Green choice økologisk peanut butter cruncy)
40 g sukrin
2 egg
1 ts vaniljeessens
1 dl ekstra lett melk
80 g mørk sjokolade u/sukker (jeg brukte Cloetta mørk sjokolade)

SLIK GJØR DU:
◊ Bland sammen havregryn, fullkornshvetemel, steviapulver, bakepulver og salt i en bolle.

◊ I en større bolle har du peanøttsmør, sukrin, vaniljeessens og egg. Bruk en mikser og bland det godt sammen. Ha oppi melk og miks med lav effekt. Bland i litt av gangen av havregrynsblandingen.

◊ Trykk deigen ut i en firkantet eller rektangulær form.
Jeg brukte en nokså liten lasagneform og da ble bitene ganske tykke, men digge! Ønsker du tynnere biter kan du fint bruke en helt standard lasagneform, eller noe tilsvarende.

◊ Stek på 175 grader i 15-20 minutter, eller til det har blitt en svak gyllen farge. I dette tilfellet her er det bedre og steke litt for lite enn for mye – da blir de myke og gode inni!

Oatmeal peanut cookie bars

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*