Proteinkake med sjokoladeglasur

Proteinkake med sjokoladeglasur

Hei, alle søte kakemonstre! Jeg slet litt med å finne ut hva jeg skulle kalle den her, så det ble enkelt og greit ‘proteinkake med sjokoladeglasur’. Men det navnet beskriver den ganske godt altså, for den inneholder nemlig en hel haug med proteiner. Kakebunnen er hovedsakelig laget av eggehviter, så jeg anbefaler deg en tur til Sverige for å kjøpe eggehviter på kartong 😛 Med mindre du syns det er artig å skille egg og har planer om å lage vaniljekrem/saus da..

Glasuren er helt fantastisk god! Fantastisk, fantastisk god faktisk. Mot slutten av fotograferingen av kaka så jeg på andre siden av bordet en liten finger som snek seg borti glasuren. Og mini ga seg ikke med en liten finger. Hun ble helt vill, så jeg måtte til slutt sette den bort.

Kaka har i alle fall falt veldig i smak her hjemme, så krysser fingrene for at det er flere som vil like den!

Chocolate glazed protein cake

Chocolate glazed protein cake

Proteinkake med sjokoladeglasur
(24 cm springform)

INGREDIENSER:
5 dl eggehvite (ca. 15 stk)
100 g havremel, malt lettkokte havregryn
50 g sukrin
1 ss steviapulver
1 ss sitronsaft
2 ts bakepulver
1/2 ts salt

Glasur:
1 boks Philadelphia naturell, light
4 dadler
20 g bakekakao
20 steviadråper med karamellsmak
0,5 dl vann
2 klyper havsalt

Topping:
Paranøtter, grovhakket

SLIK GJØR DU:
◊ Bland alt det tørre i en bolle.

◊ Pisk eggehvitene stive med en spiseskje sitronsaft.

◊ Fold melblandingen forsiktig inn litt etter litt.

◊ Ha røren over i en form.
Jeg dekker som regel bunnen med bakepapir og sprayer sidene med Pam Spray.

◊ Stek på 160 grader i 20-25 minutter.
Følg med underveis – steketiden varierer jo alltid litt fra ovn til ovn.

◊ For å lage glasuren har du alle ingrediensene i en stavmikser. Kjør til du får en jevn masse. (Det blir kanskje noen klumper pga av dadlene, men det gjør ingenting).

◊ Ha glasuren over kaka når den er avkjølt. Hvis ønskelig, strø over litt hakkede nøtter.

Kaka holder seg saftig og god i flere dager – bare pass på å pakke den godt inn i plastikk!

Chocolate glazed protein cake

Mums!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*