Pizza med kylling, spekeskinke & nektarin

Pizza med kylling, spekeskinke & nektarin

Nei, ikke rynk på nesa nå. Jeg skal bare fortelle deg med en gang at dette smakte helt fortreffelig. FORTREFFELIG!

Så fort jeg nevnte nektarin og pizza i samme setning rynket nemlig samboeren på nesa og sa: ‘du, altså, det tror jeg ikke blir noe særlig. Da får du i det minste lage to ulike’. Det var oppmuntringen jeg fikk til nektarin på pizzaen. Han er heldigvis ikke så teit at han ikke smaker og til hans store overraskelse likte han det. Eller, ikke bare likte, men digget det. Så kjære venner, lag pizza med nektarin 😉 Og liker du pizza med ananas bør du hvert fall ikke tenke deg om to ganger…

Kombinasjonen søtt, salt og syrlig slår sjelden feil og pizzaen har en god balanse av nettopp det. Salt spekeskinke, søt nektarin og syrlig balsamicoeddik. Mmmm!

Dette er absolutt en sunn og god pizza som kan nytes hverdag som helg.

Chicken nectarine pizza

Chicken nectarine pizza

Nectarine & chicken pizza

INGREDIENSER:
Pizzadeig (gir en stor og medium rund pizza):
250 g fibra fullkornshvetemel
100 g havremel
1 pk. tørrgjær
1/2 ts salt
2,5 dl fingervarmt vann
2 ss extra virgin olivenolje
1 ss akasiehonning
1 ss sitronsaft

Topping:
Philadelphia naturell, light
Kyllingfilet
Spekeskinke
Rødløk
Nektariner
Frisk basilikum
Balsamicoeddik
Krydder (salt, pepper, hvitløkspulver og tørket basilikum)
Ost

SLIK GJØR DU:
◊ Begynn med pizzadeigen. Bland alt det tørre i en bolle. Ha i vann, olje, honning og sitronsaft. Elt deigen godt og sett til heving et lunt sted i ca. 30-45 minutter.

◊ I mellomtiden tilbereder du fyllet. Del kyllingfiletene i biter og stek med litt salt og pepper. Kutt opp løk og nektarin.

◊ Når deigen er ferdighevet kjevler du den ut til en sirkel, eller et rektangel. Smør utover et godt lag med Philadelphiaost. Strø over litt hvitløkspulver og tørket basilikum. Deretter legger du et lag med spekeskinke – jeg la hele skiver utover så det dekket bunnen. Ha over kylling og løk. Strø over litt ost og legg deretter på nektarinskiver. Topp det hele med enda litt mer ost.

◊ Stek pizzaen på 240 grader i ca. 15 minutter eller til toppen har begynt å bli gyllen. Topp med litt frisk basilikum og hell over litt balsamicoeddik.

Chicken nectarine pizza

Dette er sååå godt ♥

Håper du liker det også!

6 Comments

  1. Høres helt fantastisk ut! Gleder meg til å lage pizza 🙂

  2. Pingback: Pizza med hjemmelaget tomatsaus, biff & sopp | Mumfulness

  3. Pingback: Kylling tikka masala – pizza | Mumfulness

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*