Kylling tikka masala – pizza

Kylling tikka masala – pizza

Hei på dere! La meg dele gårsdagens pizzaeksperiment med dere. Selv synes jeg dette ble riktig så snadder. Resultatet er en slags krysning mellom kylling tikka masala og pizza. Jeg synes det er så artig å prøve nye kombinasjoner, som jeg har nevnt tidligere..

Det jeg stort sett lager fra det indiske kjøkken er tikka masala – det er jo så godt! Men det minner meg på at jeg burde prøve meg på noe annet ganske snart også. Kom gjerne med tips om du har noen indiske retter jeg burde prøve ut 🙂

Og forresten, ikke la deg skremme av ingredienslisten nedenfor – det meste er krydder som du burde ha stående i kjøkkenskapet… 😉

Tikka masala pizza

Tikka masala pizza

Chicken tikka masala pizza
(2 runde pizzaer)

INGREDIENSER:
Pizzadeig:
200 g hvetemel
150 g fibra fullkornshvetemel
150 g havremel
1 pk tørrgjær
1 ts salt
3 dl fingervarmt vann
2 ss extra virgin olivenolje
1 ss sitronsaft
1 ss honning

Ønsker du helt grov pizzadeig finner du det her

Tikka masala:
600-700 g kyllingfilet

Marinade:
1 ss spisskummen
1 ts salt
1 ts sort pepper
1/2 ts kajennepepper
1/2 ts gurkemeie
1/4 ts chilipulver
1/4 ts malt ingefær
3 fedd hvitløk, finraspet
1 ss sitronsaft
1 dl kokosmelk, lett

Saus:
1 løk
1 rød chili, fjern frøene om du ikke vil ha det så sterkt
1 boks tomatpuré
3 fedd hvitløk, finraspet
1 ts garam masala
1 ts sukrin
1/2 ts spisskummen
1 lite dryss kanel
1 lite dryss kardemomme
2 dl kokosmelk
1 håndfull basilikum (evt. koriander)

Topping:
Lettost, revet
Cashewnøtter

SLIK GJØR DU:
◊ Begynn med pizzadeigen. Bland alt det tørre i en bolle. Ha i vann, olje, honning og sitronsaft. Elt deigen godt og sett til heving et lunt sted i ca. 30-45 minutter.

◊ I mellomtiden tilbereder du fyllet. Bland sammen ingrediensene til marinaden i en bolle, og skjær opp kyllingfiletene i passende biter. Bland marinade og kylling sammen og sett i kjøleskapet.
Skjær opp løk og chili og sett til side. Bland deretter sammen tomatpuré, hvitløk, krydder, sukrin og kokosmelk i en bolle.

◊ Stek løk og chili i et par minutter før du har oppi den marinerte kyllingen. Stek til kyllingen er gjennomstekt. Ha oppi sausen og la det småkoke i 5-10 minutter. Rør inn basilikumbladene til slutt.

◊ Når deigen er ferdighevet kjevler du den ut til en sirkel. Fordel fyllet utover og ha over revet ost.

◊ Stek pizzaen på 240 grader i ca. 12 minutter eller til toppen har begynt å bli gyllen. Topp med litt frisk basilikum og cashewnøtter.

Tikka masala pizza

Håper det ser fristende ut!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*