Omelettvaffel med potet, skinke og parmesan

Omelettvaffel med potet, skinke og parmesan

God morgen! Hva med omelett til frokost?

Jeg lager egentlig omelett ganske sjelden, noe jeg ikke helt skjønner, for hver gang jeg lager det tenker jeg at det er overraskende godt og at jeg burde lage det oftere..

For meg er det ikke helt nytt å bruke vaffeljernet til noe annet enn kun vafler. Jeg har prøvd litt diverse, men i går var første gangen jeg puttet omelettrøra i vaffeljernet, og du og du, for en genial og gøyal ting! Det ble faktisk hakket artigere å spise omelett. Ahh, men smaken var også nydelig. Et par omelettvaffelplater til frokost er bare helt knall og gir deg en super start på dagen. Sunt, godt og mettende!

Omelett kan fint spises til frokost, lunsj, middag eller kvelds. Det er kjapt å lage, men samtidig så ser det ganske så delikat og fristende ut. Kunne du tenke deg å prøve dette?

Omelettvaffel med potet, skinke og parmesan

Potato, ham and parmesan waffles

Omelettvaffel med potet, skinke og parmesan

Potato, ham and parmesan waffles
(6-8 vaffelplater)

INGREDIENSER:
3 egg
3 eggehviter
1 dl ekstra lett melk
300 g potet, finraspet
150 g kokt skinke
30 g parmesan, finraspet
1/2 paprika
1 stilk vårløk
1/2 kinesisk hvitløk
1/2 ts salt
1/2 ts gurkemeie
1/4 ts pepper
1/4 ts hvit pepper
Et knivsodd chili

SLIK GJØR DU:
◊ Finrasp poteter og parmesan, finhakk hvitløk og kutt opp grønnsaker og skinke i passende biter. Bland alt sammen i en bolle.

◊ Visp sammen egg, eggehviter, melk og krydder og ha det over i bollen med grønnsaker, skinke og ost. Bland godt.

◊ Stek på samme måte som du ville gjort med ‘vanlig’ vaffelrøre. Prøv deg fram i forhold til hvor mye røre du har i jernet om gangen. Ta heller litt for lite enn for mye – det kan fort bli litt klin.

◊ Server på en skive brød, i lompe eller ved siden av en salat. Kan også spises som de er – det gjorde jeg!

Potato, ham and parmesan waffles

 Yum, nam!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*