Protein oat carrot bread

Proteinrikt og grovt gulrotbrød

Hei! Håper dere har hatt en fin helg 🙂

Har noen prøvd seg på en av brødoppskriftene mine ennå? I så fall regner jeg med at dere har lagt merke til at de ikke er helt som brød du får kjøpt i butikken. Dette brødet her minner kanskje litt mer om en saftig kake enn brød. For min del er ikke det noe negativt. Jeg synes brødene jeg har lagt ut oppskrifter på er supergode. Men jeg tenkte det var greit å advare dere om konsistensen før dere setter i gang med brødbakinga 😉

Protein oat carrot bread

Proteinrikt og grovt gulrotbrød
(et brød)

INGREDIENSER:
300 g havremel
100 g havregryn, lettkokte
50 g malte mandler, evt. mandelmel
30 g linfrø
1 ss bakepulver
1 ts salt
2 gulrøtter, finrevet
3 store egg
1 boks mager kesam
1 ss sitronsaft
ca. 2 dl vann

Topping:
Linfrø
Solsikkekjerner

SLIK GJØR DU:
◊ Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland godt. Ha oppi revet gulrot, kesam, egg og sitronsaft, og rør det hele godt sammen. La brøddeigen svelle i 15-20 minutter.

◊ Dekk brødformen med bakepapir og hell deigen oppi. Strø over feks. linfrø og solsikkekjerner.

◊ Stek på 175 grader i 60-75 minutter. Dekk gjerne toppen med aluminiumsfolie de siste 15-20 minuttene. Sjekk med en pinne i midten om brødet er gjennomstekt.

◊ Avkjøl på rist.

◊ Server med masse godt pålegg.

Protein oat carrot bread

Protein oat carrot bread

Håper det faller i smak!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*