Enkel pai med kjøttdeig, rød pesto & hakkede tomater

Enkel pai med kjøttdeig, rød pesto & hakkede tomater

Dette var gårsdagens middag her i huset. En veldig enkel pai som er rask å tilberede i en travel hverdag. Enkel er ikke her ensbetydende med tam og kjedelig. Denne paien er full av krutt og smak. I tillegg holder den deg mett lenge. Tommel opp, sant?

Restene av paien er dessuten veldig kjekk lunsjmat..

ground beef pie

ground beef pie

Enkel pai med kjøttdeig, rød pesto & hakkede tomater

INGREDIENSER:
Paideig:
6 dl havremel
1 egg
2 eggehviter
1/2 ts salt
ca. 0,5-1 dl vann

Fyll:
600-700 g karbonadedeig
2-3 medium store sjampinjonger
1 halv kinesisk hvitløk
1/2 løk
1 rød chili, fjern frøene om du ikke vil ha paien veldig spicy
1 boks hakkede tomater
4-5 ss rød pesto
Krydder (salt, pepper, hvit pepper, timian)
1/2 rød paprika
1/2 grønn paprika
Philadelphiaost naturell, light
Ost
Frisk timian, valgfritt

SLIK GJØR DU:
◊ Bland havremel, egg, eggehviter og vann, og ha i en smurt paiform. Prikk deigen godt i bunnen med en gaffel før den forstekes uten fyll på 210 grader i 10-15 minutter.

◊ I mellomtiden kan du gjøre i stand fyllet. Stek karbonaddeigen med litt krydder.

◊ Kutt opp sopp, løk, hvitløk og chili. Ha det oppi stekepannen sammen med kjøttet. Stek i 2-3 minutter til.  Ha deretter oppi hakkede tomater og pesto. Bland alt godt sammen og la det putre på svak varme i noen minutter.

◊ Smør et godt lag med Philadelphiaost i den forstekte bunnen. Ha over kjøttblandingen, legg på paprikaringer og strø over litt ost.
Jeg kastet over litt timian kvister helt til sist, men det er helt greit å droppe det også.

◊ Stek på 210 grader i ca. 15 minutter eller til toppen har begynt å bli gyllen.

ground beef pie

Jafs, slafs 😀

Håper det smaker!

4 Comments

  1. Hei! Vet du om denne paibunnen kan lages klar dagen i forveien? Steke den 15 min, og la den stå i kjøleskapet natten over for så å gjøre resten? På forhånd takk for svar! Veldig fin blogg du har med mange gode oppskrifter 🙂

    • Hei 🙂 Paibunnen kan fint lages dagen i forveien – det har jeg gjort mange ganger. Den trenger ikke stå i kjøleskapet. Bare dekk den til med et kjøkkenhåndkle å la den stå på benken. Tusen takk for hyggelig kompliment 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*