Healthy lemon cheesecake

Sunn ostekake med smak av sitron

Dette var i grunn veldig raskt å slenge i sammen. Jeg hadde hjemmelaget müsli stående på kjøkkenbenken, så det var bare å mikse sammen ostemassen, fylle opp 3-4 glass og så smukk inn i kjøleskapet med dem.

Du må ikke på død og liv bruke hjemmelaget müsli. Kan kjøpe ferdig i butikken også, men ja, alle vet vel til nå at de inneholder unødvenig mye sukker, så skal ikke gnåle noe særlig mer om det. Et annet alternativ kan være å riste store havregryn, mandler, hasselnøtter, etc. med litt sukrin i en stekepanne. Det er lettvint og veldig godt.

Det mest åpenbare er kanskje å lage dette som en dessert, men det går faktisk an å spise det her til frokost, lunsj, mellommåltid eller kvelds. Opp til deg!

Håper det ser fristende ut!

Healthy lemon cheesecake

Healthy lemon cheesecake

Healthy lemon cheesecake topped with granola and blackberries
(3-4 porsjoner)

INGREDIENSER:
300 g mager cottage cheese
200 g Philadelphia naturell, 3% fett (kjøpt i Sverige)
1 liten sitron, saften
30 g sukrin
1 ss steviapulver
Et dryss kanel
4 ts gelatinpulver + 8 ss lunkent vann

Topping:
200 g bjørnebær (evt. jordbær/bringebær/blåbær)
2-3 ss sukrin
5-6 steviadråper med vaniljesmak
1/2 ss maisenna + litt vann
Hjemmelaget granola

SLIK GJØR DU:
◊ Ha cottage cheese i en stavmikser og kjør til du får en glatt og kremete konsistens.

◊ Bland sammen cottage cheese, philadelphiaost, sitronjuice, sukrin, steviapulver og kanel i en bolle. Smak gjerne til i forhold til søtning – kanskje du er søtere enn meg 😛 Sett til side.

◊ Ha gelatinpulveret i en liten bolle og ha oppi 8 ss lunkent vann. Bland godt, og la det svelle i ca. 5 minutter. Sett bollen i mikrobølgeovnen og kjør på full effekt i 8-10 sekunder for å få gelatinen oppløst.

 ◊ Ha den oppløste gelatinen over i en stor bolle og tilsett litt og litt av ostemassen mens du rører.

◊ Hell over på glass og sett til avkjøling i kjøleskapet – minimum 2 timer.

◊ Ha bjørnebærene i en kjele og la det koke opp. Tilsett sukrin, steviadråper og maisennablanding og la det koke videre i ca. 1 minutt. Sett til avkjøling.

◊ Når ostekakene er klare, topp de med din favorittmüsli og litt bjørnebærsyltetøy.

Healthy lemon cheesecake

Healthy lemon cheesecake

Vær så god ♥

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*