Karolines grove polarbrød

Hei på deg, og god søndag!

Her kommer oppskriften på de grove, supergode polarbrødene jeg lagde forrige helg. Har du tid i dag er det bare å hive seg rundt, for da har du nemlig deilig matpakke-mat utover uka. Disse vil garantert falle i smak hos både store og små!

De forsvant superfort her i heimen, så jeg skal sannelig bake en ny ladning selv.

Nyt søndagen, dere!

Polarbrød 1 Polarbrød 2

Polarbrød 3

Karolines grove polarbrød
(ca. 30 stk)

INGREDIENSER:
500 g fibra fullkornshvetemel
300 g sammalt rug, finmalt
200 g havremel
1 pose tørrgjær
1 ts bakepulver
1 ts salt
2 ts sukker (mat til gjæren)
100 g meierismør
2 store egg
ca. 6 dl vann

SLIK GJØR DU:
Bland sammen de tørre ingrediensene i en stor bolle.

Smelt smør i en liten kjele. Tilsett vannet og varm opp til omkring 40-45 grader – det vil si at blandingen skal kjennes litt varm ut når du stikker fingeren ned i. Pisk eggene.

Ha det våte oppi bollen med det tørre og bland det sammen. Elt deigen godt og sett den til heving et lunt sted i ca. 60 minutter.

Ha deigen på bakebordet, elt den og del i to like store deler. Kjevl hver leiv ut til et rektangel med en tykkelse på 0,5-1 cm. Trykk ut polarbrød i ønskelig størrelse og form. Lag hull med et grillspyd/strikkepinne eller hva nå enn du har tilgjengelig.

Pensle polarbrødene med melk/vann og stek på 225 grader i ca. 10 minutter, eller til de har begynt å bli gylne.

Avkjøl på rist.

Oppbevar de polarbrødene du skal spise i løpet av et par dager i et kjøkkenhåndkle, resten hiver du i fryseren.

Polarbrød 4

Polarbrød 6

Håper de faller i smak! Gi meg gjerne en tilbakemelding på hva du syns 🙂

– Karoline –

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*