Wok med scampi i honning- og chilisaus

Wok med scampi i honning- og chilisaus

I går disket jeg sammen en aller tiders wok. Jeg hadde ikke spist wok på evige tider, men nå har jeg definitivt fått øynene opp igjen for denne enkle, sunne og grønnsaksfylte retten. Sausen bidrar veldig til at denne woken blir en smaksopplevelse, så for all del, ikke dropp den!

Scampien er antagelig den største utfordringen ved denne retten, men du står fritt til å velge noe annet. Tipper det er like godt med kylling, svin, biff, etc. Så følg gjerne dine egne smaksløker – det samme gjelder ved valg av grønnsaker. Kom igjen og wok i vei!

Shrimp & vegetable stir fry with honey chili sauce

Shrimp & vegetable stir fry with honey chili sauce

Shrimp & vegetable stir fry with honey chili sauce
(3-4 porsjoner)

INGREDIENSER:
400 g scampi (jeg brukte rå, frosne)
160 g ukokte fullkornsnudler (Santa Maria Whole Wheat Noodles Durum wheat & Egg)
2 gulrot
1 rød paprika
1/2 løk
1/2 squah
4-5 sjampinjong
3 fedd hvitløk, finhakket
Salt og pepper, smak til

Saus:
4 ss soyasaus
1/2 sitron, saften
2 ss akasiehonning
2 ss rapsolje
1 rød chili
1 ts gurkemeie
1 ts malt korianderfrø

SLIK GJØR DU:
◊ Legg scampi utover på et kjøkkenpapir og la dem tine. Har du dårlig tid kan du tine dem i en bolle med kaldt vann. Skrell dem. Skjær et lite snitt på ryggen og fjern tarmen.

◊ Kutt opp grønnsakene og kok nudlene etter anvisning på pakken.

◊ Del chilien i to og fjern frøene, liker du det sterkt beholder du disse. Hakk den opp i tynne skiver. Bland sammen soyasaus, sitronsaft, honning, olje, chili, gurkemeie og korianderfrø i en liten bolle. Sett til side.

◊ Varm woken/stekepanna og ha i litt olje. Stek scampi raskt i 2-3 minutter og ta dem ut. Stek deretter grønnsakene og hvitløk med litt salt og pepper.

 ◊ Ha i sausen og bland godt.

 ◊ Vend inn scampi og fullkornsnudler.

 ◊ Dryss gjerne over litt frisk kruspersille før servering.

Shrimp & vegetable stir fry with honey chili sauce

Håper det ser fristende ut!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*