Couscoussalat med svinestrimler

Tomatcouscous med svinestrimler

Hei på deg!

Har du lyst på noe godt og sunt til middag? Retten jeg skal by på inneholder få ingredienser og er temmelig rask å lage – perfekt hverdagsmat!

Det er første gang jeg har lagd den retten her, så var litt spent på hvordan resultatet ville bli mens jeg holdt på. Det er så kjedelig når jeg prøver meg på noe nytt og resultatet bare blir sånn.. helt ok. Da mister jeg piffen og kokkeleringsentusiasmen i noen dager og holder meg til det jeg vet smaker. Men nok om det, for denne gangen ble jeg positivt overrasket. Det er ikke alltid behov for 50 ulike ingredienser for at retten skal bli en smakfull opplevelse. Her er det hovedsakelig fem ting du trenger: couscous, svinestrimler, spinat, løk og tomatpuré. Sunt, godt og enkelt, dere!

Couscous er egentlig ikke noe jeg har brukt noe særlig av før lille AE kom til verden og jeg skulle begynne å gi henne mat. Veldig kjekk mat for de uten tenner, eller for de som syns det er kjedelig å tygge.. Couscous er i alle fall en fin variasjon til pasta og ris.

Couscoussalat med svinestrimler

Couscoussalat med svinestrimler

Couscoussalat med svinestrimler

Litt parmesanost på toppen hadde nok satt prikken over i’en, men det hadde jeg ikke for hånden.. Vel, vel, nå til oppskriften. Den metter to voksne, pluss en liten en.

Du trenger:
500 gram svinekjøtt i strimler
120 g spinat
1 ss olje
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
1 stk finhakket løk
2 båt hakket hvitløk
1 liten boks tomatpuré
1 stk hønsebuljongterning
5 dl vann
21⁄2 dl fullkornscouscous
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
1 ts sukrin

Slik gjør du:
1. Ha spinaten i en varm stekepanne med litt smør. La den falle sammen og krydre med salt og pepper. Sett spinaten til side. 2. Stek svinekjøttet i flere omganger i en varm stekepanne. Krydre med salt og pepper. Sett kjøttet til side, og hold det gjerne varmt. 3. Stek løk og hvitløk. Ha på tomatpuré, og fres det hele i et par minutter. Bland hønsebuljong ut i varmt vann, og hell utblandet buljong over i pannen. Kok opp. 4. Hell i couscous og la det trekke til den er ferdig, ca. 7 minutter (sjekk koketiden på pakken). Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukrin. 5. Bland spinaten sammen med couscousen, og legg kjøttet over til slutt. Simsalabim – middag!

Couscoussalat med svinestrimler

Jeg har forresten blitt inspirert av denne oppskriften.

2 Comments

  1. Anette Fredriksen

    Det ser veldig godt ut. Noe igjen til meg i morgen?? Couscous er snadder!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*