Inneholder adlinks
Hei, og god søndag til deg 🙂
Jeg har forstått at mange bruker helgene på å bake, så dersom du er en av dem kan jeg kanskje friste med noen kanelknuter/kanelsnurrer i dag? Jeg garanterer at du blir poppis uansett hvem du serverer disse til! Det finnes ikke mye som slår rykende fersk bakst, spør du meg. Elsker, elsker, ELSKER bakevarer!
Jeg har servert disse til flere og de har falt veldig i smak, så håper de gjør det hos deg og dine også ♥
I denne oppskriften har jeg brukt kokossukker. Tidligere har jeg stort sett holdt meg til sukkerfrie alternativer som sukrin gold, sukrin+, osv – jeg bruker forsåvidt disse fortsatt, men har i det siste fått mer og mer sansen for kokossukker. Ikke bare smaker det godt, men kokossukker inneholder faktisk også gode næringsstoffer. Kalorimessig er det ikke stor forskjell på vanlig sukker og kokossukker, men den glykemiske indeksen er ulik. Hos kokossukker er den lavere og blodsukkeret vil derfor ikke skyte i været i like stor grad, så jeg anbefaler deg å prøve ut dette dersom du ønsker å bruke et naturlig, uraffinert søtningsmiddel 🙂
Sunnere kanelknuter og kanelsnurrer
(ca. 22 stk)
INGREDIENSER:
500 g siktet speltmel
300 g sammalt speltmel
120 g kokossukker
1 pose tørrgjær
2 ts kardemomme
1/2 ts salt
100 g smør
5 dl melk
Egg til pensling
SLIK GJØR DU:
Bland alt det tørre i en bolle. Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til mellom 40-45 grader. Hell det våte oppi bollen med det tørre. Bland godt og elt til deigen til den blir smidig og glatt. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve i ca. en time.
Når deigen er ferdighevet deler du den i to. Jeg lagde kanelknuter av en del og kanelsnurrer av den andre. Opp til deg hva du velger å gjøre 🙂
For å lage kanelknuter: kjevl deigen ut til et rektangel. Smør på et lag med meierismør og strø over rikelig med kokossukker og kanel. Brett den ene langsiden inn, slik at den dekker ca. 2/3 av rektangelet. Brett den andre delen over. Kjevl lett over deigen og skjær biter på ca. 2 cm. på tvers. Form hver bit til en knute. Det gjør du ved å holde i hver ende av biten og tvinne noen ganger. Knyt deretter en enkel knute. Synes du det var vanskelig å skjønne hvordan du skulle gjøre det anbefaler jeg deg å sjekke ut denne siden 🙂
For å lage kanelsnurrerr: kjevl deigen ut til et rektangel. Smør på et lag med meierismør og strø over rikelig med kokossukker og kanel. Rull sammen fra langsiden. Del pølsen i like store skiver og legg på et stekebrett.
Sett knutene og/eller snurrene på en stekeplate kledd med bakepapir. La de etterheve under et kjøkkenhåndkle i 20-30 minutter.
Pensle med sammenpisket egg og stek på 225 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist, og nyyyyt ♥
– Karoline –