Sunne kjeksbiter med dobbel sjokolade

Sunne kjeksbiter med dobbel sjokolade

Er du klar for en ny runde med hjemmelagde kjeksbiter? Jeg får ikke nok av disse. Kan spise og spise og spise. Også kombinert med melk. Ahh, det er ren og skjær nytelse!

Vi bruker disse kjeksbitene som frokostblanding. Har de i en bolle og heller over melk. Det anbefales på det sterkeste! Men kjeksbitene er like gode rett fra boksen. Bitene er avhengighetsskapende, så lag gjerne dobbel porsjon 😉

Jeg har lagt ut en oppskrift på kjeksbiter med sjokolade tidligere, men siden jeg gjorde noen endringer denne gangen, og kjeksbitene ble minst like gode ville jeg dele oppskriften 🙂

Selv om jeg bruker sukkerfri sjokolade er det fritt fram til å velge noe annet. Og dersom noen lurer på hvor jeg har kjøpt den sukkerfrie sjokoladen jeg har brukt i denne oppskriften, så er det Rema 1000.

Oatmeal double chocolate chip cookie bites

Oatmeal double chocolate chip cookie bites

Oatmeal double chocolate chip cookie bites

Oatmeal double chocolate chip cookie bites

INGREDIENSER:
150 g havremel
150 g fibra fullkornshvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
70 g gresk yoghurt, jeg brukte synnøve finden
50 g sukrinmelis
1 ss steviapulver
40 g ekte smør, romtemperert
2 små egg
15-20 steviadråper med vaniljesmak
0,5 dl eplejuice
40 g mørk sjokolade uten sukker, grovhakket
40 g hasselnøttsjokolade uten sukker, grovhakket

SLIK GJØR DU:
◊ Ha havremel, fullkornshvetemel, bakepulver og salt i en bolle. Bland godt sammen.

◊ Ha sukrinmelis, stevia, romtemperert smør, gresk yoghurt, steviadråper og eplejuice i en større bolle. Bruk en håndmikser, eller lignende, til å mikse det godt sammen. Ha oppi egget og miks litt til. Rør inn litt og litt av melblandingen. Bruk gjerne en slev til dette. Til slutt rører du inn sjokoladen. Her brukte jeg hendene. Kna deigen godt så sjokoladebitene blir fordelt utover hele. Dersom deigen føles litt for våt til at det at det skal gå an å trille pølser har du bare oppi litt ekstra fullkornshvetemel.

◊ Rull ca. 30 cm lange pølser av deigen. Kutt pølsene i passende store biter som du ruller til baller. Legg dem på et stekebrett med bakepapir.

◊ Stek på 175 grader i 15-20 minutter.

◊ Avkjøl på rist. Når de er helt avkjølt har du dem over i en lufttett beholder. Ha de gjerne over på glasskrukker – min erfaring er hvert fall at de holder seg best når de oppbevares i glass.

Oatmeal double chocolate chip cookie bites

One Comment

  1. Pingback: Sunne sjokoladekjeks | ijisme.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*