Sunne, grove kjeksbiter med jordbær

Sunne, grove kjeksbiter med jordbær

Selv om jeg gjerne skulle hatt sjokolade i alt skjønner jeg at det ikke er helt sunt og fornuftig, så denne gangen falt valget på noen søte, små jordbær. Absolutt et velfungerende alternativ, spør du meg.

Grove, søte og knasende kjeksbiter med mye tyggemotstand – det liker jeg! Disse kjeksbitene kan du nyte som et lite mellommåltid, til en kopp kaffe eller ta deg en håndfull til dessert 🙂 Et par kjeksbiter her og der er fort gjort og helt akseptabelt.

Hva tror du forresten om kombinasjonen jordbær og sjokolade? Det må jeg nesten teste ut!

Sunne kjeksbiter

Sunne kjeksbiter

Sunne kjeksbiter

Strawberry oatmeal cookie bites 

INGREDIENSER:
200 g havremel, havregryn malt til mel
40 g fibra fullkornshvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts kanel
1/4 ts salt
50 g sukrin
1 ss steviapulver (jeg bruker dette)
40 g eplemos uten sukker
30 g ekte smør, romtemperert
20 g mager kesam
1 egg
1 ts vaniljeekstrakt
100 g friske jordbær, skjært i små biter

SLIK GJØR DU:
◊ Ha havremel, fullkornshvetemel, bakepulver, kanel og salt i en bolle. Bland godt sammen.

◊ Ha sukrin, stevia, romtemperert smør, eplemos, kesam og vaniljeekstrakt i en større bolle. Bruk en håndmikser, eller lignende, til å mikse det godt sammen. Ha oppi egget og miks litt til. Rør inn litt og litt av melblandingen. Bruk gjerne en slev til dette. Til slutt rører du inn jordbærbitene. Deigen blir litt klissete når du har i bærene, så ha oppi rundt 30-40 g havregryn. Du kan også forsøke å klemme ut litt av saften før du har jordbærbitene i deigen. Deigen vil nok fortsatt være noe klissete etter dette, men det skal gå fint å forme små baller likevel. Legg dem på et stekebrett med bakepapir.

◊ Stek på 175 grader i ca. 20 minutter. Etter dette setter du på grillfunksjonen og lar de stå i noen minutter til. Kjeksbitene skal bli gylne på toppen, men pass på så dem ikke blir svidd.

◊ Avkjøl på rist. Når kjeksbitene er helt avkjølt har du de over i en lufttett beholder.

Sunne kjeksbiter

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*